De wethouders over sporten voor alle Gouwenaars

In Gouda vinden we het belangrijk dat iedereen kan sporten. Jong, oud, vitaal en minder mobiel. Als u niet zoveel geld heeft, kan dit voor u voelen als een hindernis. Dat hoeft niet zo te zijn, want in Gouda zijn er verschillende initiatieven die sporten voor iedereen mogelijk maken! Wethouder Sport Michiel Bunnik en wethouder Werk en Inkomen Rogier Tetteroo vertellen over alle mogelijkheden.

De Rotterdampas en het Kindpakket

Alle Goudse kinderen kunnen sporten

Wethouder Tetteroo: “Iedereen kan de Rotterdampas kopen en meer dan 750 leuke dingen doen in Gouda en de regio met hoge kortingen. Bijvoorbeeld gratis naar Museum Gouda, korting op een les personal training of een gratis 2e pannenkoek. Voor mensen die minder dan 120% van de bijstandsnorm verdienen, kost de Rotterdampas € 5,-. Heeft u recht op de pas met korting en heeft u kinderen van 4 tot en met 17 jaar? Dan krijgt u per kind een jeugdtegoed en 2 tegoedbonnen voor sport en cultuur op de pas. Met de tegoedbonnen kunnen kinderen gratis lid worden bij een sportclub of muziekschool. Zijn hier sportspullen of bepaalde kleding voor nodig, zoals voetbalschoenen of een hockeystick? Ook dat hoeft geen probleem te zijn! Het jeugdtegoed van € 150,- is bedoeld voor (sport)kleding en schoolspullen. Voor mensen die niet binnen de minimaregeling vallen, kost de Rotterdampas € 60,- voor volwassenen en € 17,50 per kind. Daarbij geldt geen kindpakket met bijvoorbeeld jeugdtegoed en tegoedbonnen, maar u krijgt wel hoge kortingen op activiteiten. Er zit geen verschil in de passen. Niemand ziet dus op welke manier u deze heeft aangeschaft. Vraag de pas aan, zo kan elk kind sporten!”

Voor meer informatie kunt u kijken op de pagina Gratis Rotterdampas voor kinderen van 0 tot en met 17 jaar.

Woont u in Gouda, bent u 18 jaar of ouder en heeft u een minimum inkomen? Dan kunt u via het Volwassenenfonds een vergoeding krijgen voor de contributie bij een sportvereniging tot maximaal € 250,- per 12 maanden.

Volwassenenfonds Sport

Een financieel steuntje in de rug

Wethouder Bunnik: “Woont u in Gouda, bent u 18 jaar of ouder en heeft u een minimum inkomen? Dan kunt u via het Volwassenenfonds een vergoeding krijgen voor de contributie bij een sportvereniging tot maximaal € 250,- per 12 maanden. Dankzij de Rabobank krijgt u ook een vergoeding tot maximaal € 90,- voor sportspullen die u nodig heeft . De spullen kunt u met een waardebon kopen bij de sportvereniging of winkel. Dit kan onder andere bij VS Sport, Outdoor Gouda en de Spike Shop. U vraagt de vergoeding aan via een intermediair. Dat is iemand die in zijn of haar werk te maken heeft met mensen die weinig te besteden hebben. Kijk voor meer informatie op de website van SPORT•GOUDA. Op donderdagavond 9 september is er een bijeenkomst voor sportverenigingen en voor mensen die intermediair zijn of dat willen worden. Kom in beweging en doe mee als deelnemer, intermediair, sportvereniging of winkel!”

Rabobank reikt een cheque uit aan Atletiekvereniging Gouda

Het Gouds Sportakkoord

Een mooie bijdrage voor uw activiteit!

Wethouder Bunnik: “Het Gouds Sportakkoord is een akkoord van én voor Gouwenaars. Het bestaat uit 5 actiepunten  om zoveel mogelijk inwoners van Gouda een leven lang voldoende en met plezier te laten bewegen en sporten. Niet alleen omdat sport leuk is om te doen of om te beleven, maar ook omdat het goed is voor de gezondheid en vanwege het ‘kunnen meedoen’ als sporter, als vrijwilliger of als supporter. Initiatiefnemers van actiepunten uit het Gouds Sportakkoord kunnen in 2021, en in ieder geval ook nog in 2022, een bijdrage aanvragen uit de SportakkoordPOT. Het gaat hierbij om losse bijdragen om initiatieven makkelijker mogelijk te maken, te versnellen of zaken beter aan te pakken. Initiatiefnemers kunnen een bijdrage uit de pot van een paar 100 tot een paar 1.000 euro’s ontvangen. Het aanvraagformulier, de voorwaarden en voorbeelden vindt u op de website van SPORT•GOUDA.”

Headerfoto: Astrid den Haan