Terug naar het overzicht

Wethouder Rogier Tetteroo (PvdA) verlaat Goudse politiek

Dit is een oud nieuwsbericht.
Wethouder Rogier Tetteroo leunt op een railing op een Goudse straat, aan een kanaal.

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) gaat Rogier Tetteroo aan de slag voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. De fractie van de PvdA heeft unaniem een opvolger voor de positie van Rogier voorgedragen. Binnen enkele dagen zal hier meer over bekend worden gemaakt.

Tetteroo:“Ik heb een fantastische tijd beleefd in Gouda. Politiek was het soms spannend en lastig, met ook gevoelige dossiers, maar ik heb het gevoel dat we er altijd goed uit zijn gekomen. In mijn portefeuille, met bouwen en wonen, wijkontwikkeling en sociale zaken en armoedebeleid, voelde ik me als een vis in het water. Trots ben ik op de vele bouwprojecten met daarin voldoende sociale huurwoningen. Het meest trots ben ik op de initiatieven in de stad, met al die vrijwilligers, kerken, maatschappelijke instellingen en ondernemers. Er gebeurt zoveel prachtigs. Als inwoner van deze mooie stad blijf ik daar nog heel lang plezier van hebben.”

Burgemeester Pieter Verhoeve; “Rogier is een zeer kundig en betrokken bestuurder die zich volop heeft ingezet voor Gouda, voor de bouw van betaalbare woningen en voor inwoners voor wie meedoen in de samenleving niet vanzelfsprekend is.  We zijn hem daar zeer dankbaar voor. In het college zullen we zijn strategisch inzicht, wijsheid en humor missen. Namens het college wens ik Rogier alle goeds in zijn verdere carrière. Bij Microwoning kan hij zijn brede ervaring blijven inzetten en zo werken aan het verminderen van de woningnood.”

“We zijn Rogier zeer erkentelijk voor het voeren van een klassiek sociaal-democratisch beleid. Op speerpunt “wonen” en “bestaanszekerheid” heeft hij echt het verschil gemaakt. We gaan zijn gedrevenheid, kennis en kunde zeker missen”, aldus Max de Groot, fractievoorzitter PvdA.

Bram van Welie, voorzitter PvdA Gouda, voegt daaraan toe: “Rogier was een prima ambassadeur voor onze partij. Hij kon met jong en oud, arm en rijk en praktisch en theoretisch opgeleid heel goed door 1 deur. Gelukkig blijft zijn ervaring behouden voor de partij waarvan hij al 25 jaar lid is.”

MicroWoning

Rogier neemt per 30 mei aanstaande ontslag als wethouder en begint dan meteen voor MicroWoning.com

“Een enorme uitdaging”, aldus Tetteroo. “MicroWoning.com mikt op betaalbare, sociale huurwoningen op gronden die privé eigendom zijn. Het zijn zelfstandige huurwoningen, waarbij recht is op huurtoeslag. Door gebruik te maken van privé grond, wordt de beschikbare ruimte optimaal benut. Bovendien zijn alle voorzieningen nabij. Hier ligt een enorme kans om een bijdrage te leveren aan de bestaande woningnood.”

Lees voor meer informatie het volledige persbericht op de website van PvdA Gouda.