Terug naar het overzicht

Wethouder Rogier Tetteroo bezoekt sociale coöperatie in The Melting Shop

Een afbeelding van The Melting Shop

Eind 2019 is in Gouda de sociale coöperatie ´Een nieuwe kans´ opgericht. De sociale coöperatie is een initiatief vanuit de gemeente om inwoners die weinig uitzicht hebben op werk een kans te geven ondernemer te worden, met behoud van uitkering. Inmiddels zijn er 4 leden bezig met hun bedrijf in de Melting Shop en staan er nog 2 mensen klaar om te starten. Wethouder Rogier Tetteroo bezocht vorige week hun werkplek.

1 van de leden is Noorzia Mohammadi. Zij is afkomstig uit Afghanistan en kan prachtige kleding op maat maken. Noorzia: “Ik leer hier hoe ik met klanten omga, hoe ik reclame kan maken en hoe ik de geldzaken regel. Ik volg ook taalles bij de Melting Shop zodat ik mijn Nederlandse klanten beter kan begrijpen en helpen.”

Rogier Tetteroo: “De sociale coöperatie is een experiment wat ik samen met de andere collegeleden en de gemeenteraad heb kunnen invoeren. Zelfstandig ondernemerschap speelt in de sociale coöperatie een grote rol, maar hoeft niet het resultaat te zijn. Als dat wel het resultaat is, is dat natuurlijk geweldig. Maar als het resultaat van de sociale coöperatie is dat mensen aan zichzelf hebben kunnen bouwen, een netwerk hebben opgebouwd, met veel mensen hebben gesproken, is dat ook heel mooi.”

The Melting Shop zorgt voor de begeleiding van de leden. Zij coachen, faciliteren en ondersteunen bij het leren van vaardigheden die de leden nodig hebben voor hun onderneming.

Foto: VVV Gouda