Terug naar het overzicht

Vrijwilligerspenning voor Marrianne Waalwijk – van der Spree

Dit is een oud nieuwsbericht.
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda.

Op 13 januari heeft Marrianne Waalwijk – van der Spree de vrijwilligerspenning van de stad Gouda gekregen van wethouder Thierry van Vugt. De erepenning is uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Wijkteam Nieuwe Park. Zij heeft de erepenning gekregen als waardering voor haar jarenlange inzet voor het Wijkteam en verschillende projecten. Wethouder Van Vugt: “Mevrouw Waalwijk heeft zich jarenlang voor de Goudse cultuur ingezet op allerlei terreinen. Park in Beeld, crowdfunding voor lokale kunstwerken, en voor de lokale pop-up galerie. Daarnaast was zij een drijvende kracht achter de Gouda750 Icoon (de kaasboerin) en een foto- expositie rond Gouda750. Voor haar werk en jarenlange inzet ontvangt zij vandaag de vrijwilligerspenning.”

Mevrouw Waalwijk is al actief sinds het jaar 2000. Zij heeft ervoor gezorgd dat in de wijk ‘Nieuwe Park’ een beeldenroute is gemaakt. In 2014 werd zij 1 van de initiatiefnemers van de groep ‘Park in Beeld’. Hierdoor was een half jaar lang een expositie van grote natuurstenen beelden in het Van Bergen IJzendoornpark te zien. Er werd een crowdfunding gestart waardoor het beeld “Le Fossile Noir” kon worden aangekocht.

In het pand van de Goudse Verzekeringen heeft zij een pop-up galerie gerund waardoor alle kunstenaars een podium kregen. In de Van Vreumingenstraat is mede door haar inzet een bord met historische foto’s van de Goudsche Machine Fabriek geplaatst.

Mevrouw Waalwijk heeft voor de exposities GoudsWerk in Zorgcentrum Gouwestein een website gebouwd en het logo van GoudApot ontworpen. Zij is 1 van de belangrijke initiatiefnemers van de Mozaïek Sofa en de Gouda750 Icoon (kaasboerin) namens het wijkteam. In het kader van Gouda750 heeft zij een foto-expositie georganiseerd. De borden met historische foto’s staan in het Van Bergen IJzendoornpark en op het Stationsplein.

Al jaren is ze met andere wijkbewoners de drijvende kracht achter de organisatie ‘Dag van het Park’ en organiseert ze maandelijks de Creacafés in Gouwestein voor de wijkbewoners.

Vrijwilligerspenning

De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.