Terug naar het overzicht

Uitreiking Gouda Cheese Awards

Op de foto staan stukjes kaas. De stukken liggen gepresenteerd op een bordje.

Op donderdag 15 september is de finale van de Gouda Cheese Awards. Burgemeester Pieter Verhoeve is juryvoorzitter. De andere juryleden zijn Rudolph van Veen (meesterkok en meesterpatissier) en Myra Madeleine (culinair journalist). De uitreiking is op de Markt en valt samen met de laatste Kaasmarkt van dit seizoen.

Om 10.00 uur wordt de kaasbel geluid en start de finale keuring; om 13.00 uur zijn de Gouda Cheese Awards en de Kaasmarkt afgelopen. De presentatie van het live-event is in handen van Anita Witzier en u kunt het evenement gratis bezoeken.

Welke kaas wint goud?

De Gouda Cheese Awards worden uitgereikt in 2 categorieën: Gouda 48+ jong en Gouda light belegen (max. 30+). Dinsdag 6 september is bekendgemaakt welke 6 kazen – 3 per categorie – de consumentenpanels het lekkerst vonden. Deze kaasmerken gaan door naar de grote finale op de Markt. De jury bepaalt wat uiteindelijk de bronzen, zilveren en gouden kaas wordt. De gouden kaas draagt binnen de categorie een jaar lang de naam ‘de lekkerste kaas van Nederland’.

Foto: Lima Fotografie