Terug naar het overzicht

Gouda: de stad als zakelijk ontmoetingscentrum is Spot On!

Alle betrokken partijen bij Spot on Gouda proosten op de samenwerking.

Een groot aantal Goudse ondernemers en organisaties tekende gisteren, 1 juli, een samenwerkingsovereenkomst om Gouda als zakelijke bestemming op de kaart te zetten. Spot on Gouda is het initiatief waarin maar liefst 16 deelnemers samen met de gemeente de krachten bundelen om Gouda te positioneren als dé locatie voor vergaderingen, evenementen, congressen en verblijf. De samenwerking is cruciaal om de zakelijke bezoeker een onvergetelijke en complete ervaring te bieden in de mooie historische stad en ook om nieuwe doelgroepen aan te trekken. De samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend in Cultuurhuis Garenspinnerij door vertegenwoordigers van alle deelnemende organisaties en wethouder Thierry van Vugt (toerisme en binnenstad).

Willem van den Broek, directeur van Cultuurhuis Garenspinnerij: “Of het nu gaat om een netwerkborrel, een groots podium voor hét congres van het jaar, de ideale locatie om die zakelijke deal te sluiten, een duik in de geschiedenis of een onvergetelijk teamuitje: Gouda is spot on! Samen kunnen we een grote verscheidenheid aan locaties bieden – van klein tot groot, van authentiek tot modern – en is het niet mogelijk bij de één, dan wordt actief doorverwezen naar de ander. In Gouda is er letterlijk en figuurlijk ruimte voor iedere vraag.”

Online platform

Onderdeel van de samenwerking is het ook gisteren gelanceerde online platform spotongouda.nl en de ontwikkeling van diverse gezamenlijke marketing-, communicatie- en salesactiviteiten. De verschillende deelnemers en de gemeente dragen ieder hun steentje bij, financieel en in de vorm van kennis en capaciteit. Thierry van Vugt: “Gouda heeft de zakelijke bezoeker een hoop te bieden qua locaties, maar ook in de zin van beleving. Het is mooi om te zien dat zoveel Goudse partijen zich hebben gecommitteerd om voor iedere zakelijke samenkomst de perfecte oplossing te bieden.”

Deelnemers

Spot on Gouda is een krachtenbundeling van de volgende locaties: Best Western Hotel Gouda, Brasserie De Zalm, Chocoladefabriek, Cinema Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, Gemeente Gouda, Gouda Cheese Experience, Goudse Schouwburg, Goudse Waag, Stadhuis, Kamphuisen Siroopwafelfabriek, LF Gouda, Museum Gouda, Museumcafé Gouda, Relais & Chateaux Weeshuis Gouda, Sint-Janskerk en de Theaterbakkerheij.

Tanja van Veen, sales manager Best Western Plus City Hotel Gouda: “Gouda, de onontdekte parel in het groen, is groots in persoonlijkheid. Ik ben heel blij dat zo veel Goudse ondernemers in samenwerking met de Gemeente Gouda de schouders eronder hebben gezet en het initiatief Spot on Gouda omarmen.”

Kijk voor meer informatie op de website Spot on Gouda.