Terug naar het overzicht

Geldfit.nl nu ook in Gouda voor hulp bij geldzorgen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
Blauw spaarvarken waar een 2 euromunt ingegooid wordt.

Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. Gemeente Gouda werkt daarom samen met NSR (Nederlandse Schuldhulproute) om inwoners met geldzorgen te helpen. Daarvoor kunnen zij gebruikmaken van de online test op de website Geldfit.nl.

Veel mensen weten niet waar ze terecht kunnen voor hulp bij geldzorgen. Inwoners van de gemeente Gouda kunnen daarvoor gebruikmaken van de test op Geldfit.nl. Door korte vragen krijgt u inzicht in uw financiële situatie. De uitslag van de test geeft een persoonlijk advies. Vanaf nu ontvangt u ook een overzicht van hulp die beschikbaar is in Gouda. Denk aan plaatselijke vrijwilligersorganisaties of gemeentelijke schuldhulploketten. Inwoners kunnen ook gratis bellen naar (0800) 8115. Een medewerker denkt mee en verwijst eventueel door naar passende hulp in de buurt.

Wethouder Rogier Tetteroo: “We vinden het belangrijk dat mensen met geldzorgen snel de juiste hulp krijgen in Gouda. Want hoe eerder iemand hulp krijgt, hoe kleiner de kans dat er schulden ontstaan. Het mooie is dat Geldfit.nl de gegevens anoniem verwerkt en aangeeft waar iemand in Gouda terecht kan voor hulp of advies.”

Martin Suithoff, directeur NSR, vertelt: “Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met zorgen om geldzaken. Deze zorgen kunnen snel oplopen in schulden. Dit willen we met Geldfit.nl en (0800) 8115 voorkomen. En dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, banken, verzekeraars en andere bedrijven.”

Geldzorgen bij ondernemers

Ook ondernemers worden hard getroffen door onder andere de coronacrisis. Ondernemers in de gemeente Gouda kunnen nu terecht op de website Geldfitzakelijk.nl. Want, zo vertelt Martin: “Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten. Daarom is speciale hulp hard nodig. Met Geldfit Zakelijk bieden we ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening.”