Terug naar het overzicht

Geef uw mening over de inrichting van de openbare ruimte in Gouda

De foto laat de Boelekade in Gouda zien. Aan de zijkanten staan auto's geparkeerd.

Waar moet de gemeente volgens u rekening mee houden bij de inrichting van de ruimte op straat? Moet er meer ruimte komen voor het openbaar vervoer? Of voor de auto? Of juist voor meer groen en speelplekken? De keuzes die de gemeente hierover maakt, bepalen uw leefomgeving. Daarom wil de gemeente weten wat u belangrijk vindt. Vul de vragenlijst digitaal in. Meedoen duurt ongeveer 20 minuten.

Waarom dit onderzoek?

In Gouda wonen meer dan 75.000 mensen. En er komen in de toekomst steeds meer inwoners bij. Ook groeit het aantal bezoekers en het aantal banen. Maar de ruimte in de wijken blijft hetzelfde.

Daarom maakt de gemeente plannen over hoeveel ruimte er moet zijn voor parkeren en voor andere activiteiten op straat. Zo werkt de gemeente toe naar het straatbeeld in 2040. Het doel is dat Gouwenaars ook in de toekomst prettig en veilig kunnen wonen, werken en leven in Gouda. Daarom vraagt de gemeente uw advies. Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

Heeft u hulp nodig bij het invullen?

Voor hulp bij het invullen kunt u terecht bij de Bibliotheek. De Bibliotheek helpt u verder tijdens computervragenuurtjes. Dit kan met vrije inloop op de volgende locaties:

  • Bloemendaal: Van Noord – Lekkenburg 1 – Elke donderdag tussen 14.00 tot 16.00 uur.
  • Centrum: Chocoladefabriek – Klein Amerika 20 – Elke dinsdag 13.00 tot 15.00 uur.
  • Korte Akkeren: De Walvis – Walvisstraat 1 – Elke dinsdag van 10.30 uur tot 12.00 uur.
  • Goverwelle: ‘t Govertje – Ouverturelaan 12 – Elke dinsdag van 10.30 uur tot 12.00 uur.

Wie voert de raadpleging uit?

Populytics voert de raadpleging uit. Zij zijn als onderzoeksbureau verbonden aan de TU Delft en verwerken uw antwoorden volledig anoniem.

U kunt de vragenlijst nog tot en met woensdag 15 mei invullen. Alvast bedankt voor uw medewerking!