Terug naar het overzicht

De gemeente werkt samen met Energie Coöperatie Gouda

Op een dak met zonnepanelen staan energie cooperatie, michel klijmij van der laan, michiel bunnik, en peter paul kloosterman.

Woensdag 24 mei is een overeenkomst getekend voor 4 jaar door de gemeente Gouda en Energie Coöperatie Gouda (EcG). De EcG is een bewoners-coöperatie waar u betaald lid van kunt worden om met een groep mensen in de toekomst schone hernieuwbare energie op te wekken. Via bewonersbijeenkomsten en -voorlichting geven zij duidelijke informatie voor Gouwenaars, voor een ‘betere stad, wijk en buurt’.

Waarom werken we samen? 

Wethouder Michel Klijmij – van der Laan: “Zonder medewerking van inwoners slagen we niet in de energietransitie. Eigenaren van woningen en gebouwen beslissen namelijk zelf welke aanpassingen ze doen. En huurders moeten akkoord gaan met grote verbouwingen. De gemeente heeft weer de kennis van inwoners uit de stad nodig voor alle veranderingen. De EcG kan de inwoners van Gouda bij elkaar brengen en de kennis die zij hebben delen. Door samen te werken versterken we elkaar. Zo zorgen we er samen voor dat zoveel mogelijk inwoners en eigenaren van gebouwen meedoen aan de energietransitie.”

Energie-Netwerk-Gouda

Een onderdeel van deze samenwerking is EnG: Energie-Netwerk-Gouda. Dit is een digitaal platform dat inwoners informatie geeft over isoleren, energie besparen en het duurzaam maken van hun huis. Lid worden van dit Energienetwerk is gratis. Dit netwerk is er voor alle Gouwenaren.  Op het platform vindt u projecten van andere inwoners en blijft u op de hoogte van kennis in de buurt of van vergelijkbare woningen ergens in de stad. Dat scheelt u veel tijd en uitzoekwerk. Kijk voor meer informatie op de website van Energiecoöperatie Gouda.

Foto: Astrid den Haan