Terug naar het overzicht

Consul Piet Streng ontvangt zilveren erespeld gemeente Gouda

Op de foto ziet u Piet Streng, zijn vrouw, Roel Broer en burgemeester Pieter Verhoeve. Pieter Verhoeve geeft een cadeau aan Piet Streng.

Rectificatie 14 oktober 2021: in de titel staat dat Piet Streng een zilveren erespeld heeft ontvangen van Gemeente Gouda. Dit is niet juist. Piet Streng heeft een zilveren erespeld ontvangen van de Oorlogsgravenstichting.

Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Gouda ontving Piet Streng op woensdag 6 oktober een zilveren erespeld uit handen van Roel Broer, Manager afdeling Beheer en Onderhoud bij de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester Pieter Verhoeve was hierbij aanwezig.

De heer Streng heeft na 10 jaar afscheid genomen als consul. In deze rol was hij de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Gouda en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Gouda liggen 7 Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven. De heer Streng is als consul opgevolgd door Dave Heemskerk.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 340 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Over de Oorlogsgravenstichting

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

Foto: Astrid den Haan