Bijeenkomst: Vrijwilligerswerk voor statushouders

U weet als geen ander wat de waarde van vrijwilligerswerk is voor mensen die wat verder van de arbeidsmarkt staan. Vaak willen zij wel een actieve rol in de samenleving spelen. Dat geldt zeker voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning: statushouders. Wilt u hen helpen om ervaring op te doen en wilt u tegelijk een betrokken vrijwilliger in uw organisatie verwelkomen? Het VIP bevordert dit graag en organiseert daarom op donderdag 3 oktober een avond over dit onderwerp.

Deze avond is een vervolg op een eerdere bijeenkomst van het VIP. We hebben toen een aantal organisaties gesproken die al ervaring hebben met statushouders. Waar lopen zij tegenaan en wat hebben zij nodig om deze groep aan goed vrijwilligerswerk te helpen?

De avond leverde voldoende aanknopingspunten om een vervolg op 3 oktober te organiseren. Wij nodigen u daar van harte voor uit. Wilt u met ons en andere organisaties meedenken over, en meewerken aan, vrijwilligerswerk voor statushouders? Bent u benieuwd op wat voor manier het VIP en de gemeente u kan ondersteunen? Meldt u dan aan voor deze avond!

Donderdag 3 oktober, 18.00 uur – 21.00 uur
Huis van de Stad

We beginnen om 18.00 uur met een eenvoudige maaltijd en eindigen om 21.00 uur met een drankje en de gelegenheid om nog wat na te praten.

Programma

18.00 uur, aanvang eenvoudige maaltijd
18.30 uur, start bijeenkomst
21.00 uur, einde bijeenkomst en mogelijkheid napraten
21.30 uur, einde

Laat uiterlijk 20 september a.s. weten of u 3 oktober aanwezig bent. Bent u verhinderd maar heeft u wel ideeën over het onderwerp? U kunt altijd contact met ons opnemen.

Aanmelden    

U kunt zich tot en met  20 september aanmelden via vip@gouda.nl ter attentie van Marjo van Loon en Mary Geerts.
Vermeldt u dan alstublieft het volgende:
•    Uw naam
•    Uw functie
•    De naam van uw organisatie
•    Met hoeveel personen u komt (maximaal twee per organisatie)
•    Het e-mailadres en telefoonnummer van de personen die komen
•    Maakt u gebruik maken van de eenvoudige maaltijd?

Tot 3 oktober!