Woning huren of kopen

Wonen in Gouda, tijdelijke verhuur woning, urgentieverklaring woningzoekende, woonkostentoeslag huurhuis.

 • Hoe vind ik een Gouda een huis?

  pdf, 7MB

  Huis sleutels In de brochure 'Wonen in Gouda' beantwoorden we de meestgestelde vragen over het kopen of huren van een huis in Gouda.

 • Urgentie woonruimte

  Soms belanden mensen in een noodsituatie waarin ze met spoed op zoek zijn naar een sociale huurwoning. In sommige gevallen hebben zij recht op een zogenaamde urgentieverklaring. Komt u in aanmerking voor woonurgentie in de Regio Midden-Holland? Bekijk het op urgentie.info.

 • Huisvesting bijzondere doelgroep

  Werkt u bij een regionale hulpverlenersinstantie en valt uw cliënt binnen een bijzondere doelgroep? En heeft uw cliënt woonruimte nodig? Dan kunt u uw cliënt aanmelden voor woningbemiddeling in de regio Midden-Holland. Bij het aanmelden van een kandidaat geldt een aantal deelnamevoorwaarden. Deze voorwaarden hebben betrekking op de doelgroepen, de voorwaarden voor het indienen van een aanvraag en beschrijven de werkwijze van bemiddeling en huisvesting.

 • Huurtoeslag

  Huurtoeslag Huurt u een woning? En bent u in verhouding tot uw inkomen veel geld kwijt aan huur? Dan kunt u van de Belastingdienst een tegemoetkoming in de huurkosten krijgen: de huurtoeslag. Kijk voor meer informatie op www.toeslagen.nl

 • Tijdelijke verhuur koopwoning

  Heeft u een leegstaande woning in de gemeente Gouda? En staat deze te koop? U mag die tijdelijk verhuren. U hebt hiervoor wel een vergunning nodig.

 • Starterslening

  Met een starterslening kunt u mogelijk voor de eerste keer een woning kopen.