Verhuizing naar het buitenland

Bij verhuizen naar het buitenland (emigratie) komt veel geregel kijken. Wij helpen u graag op weg! Verhuist u naar het buitenland en blijft u daar langer dan acht maanden? Dan moet u dit aan ons doorgeven.

Beschrijving

Afspraak maken

Hoe werkt het?

Gaat u in het buitenland wonen en blijft u daar langer dan acht maanden? Dan moet u uiterlijk binnen vijf dagen voor vertrek uw verhuizing aan ons doorgeven. Het doorgeven hiervan kan alleen aan de balie in het Huis van de Stad.

Iedereen van 16 jaar en ouder kan zelf een verhuizing naar het buitenland doorgeven. Gaat u met uw kinderen naar het buitenland verhuizen? Dan moeten zij ook meekomen als u in het Huis van de Stad langskomt.

Wat moet u doen?

U moet altijd zelf uw verhuizing naar het buitenland aan ons doorgeven. Dit kunt u niet door iemand anders laten doen. Via bovenstaande knop kunt u direct een afspraak maken. Dit kan ook via tel. 14 0182 of u kunt langskomen tijdens de vrije inloopuren.

Meenemen

Als u bij ons langskomt heeft u het volgende nodig:

•    geldig legitimatiebewijs

Hoe lang duurt het?

De gemeente past uw gegevens direct aan. Na uitschrijving uit de Basisregistratie Personen (BRP) verhuist het overzicht met uw persoonsgegevens naar de Registratie niet-ingezetenen (RNI).

Let op

Het is bij de gemeente niet mogelijk om na de dag van vertrek een uittreksel te printen met vertrekgegevens. U kunt daarvoor alleen terecht bij een van de RNI-loketten.

Kosten

Het doorgeven van een verhuizing naar het buitenland is gratis.

Zie ook

•    Verhuizen binnen of naar Gouda