Verhuizing en inschrijving

U geeft de verhuizing door in de gemeente waar u gaat wonen.

 • Verhuizing

  Bij verhuizen komt veel geregel kijken. Wij helpen u graag op weg! Wanneer u binnen of naar Gouda verhuist, moet u dat aan ons doorgeven. U wordt automatisch uitgeschreven bij uw vorige woonplaats. U kunt uw verhuizing gemakkelijk en snel online doorgeven.

 • Verhuizing naar het buitenland

  Bij verhuizen naar het buitenland (emigratie) komt veel geregel kijken. Wij helpen u graag op weg! Verhuist u naar het buitenland en blijft u daar langer dan acht maanden? Dan moet u dit aan ons doorgeven.

 • Inschrijving vanuit het buitenland

  Als u in Nederland komt wonen, moet u zich binnen vijf dagen na aankomst inschrijven bij de gemeente waar u gaat wonen. Dit geldt ook als u al eerder in Nederland heeft gewoond. U moet zich inschrijven als u binnen een half jaar minimaal vier maanden in Nederland blijft.

 • Aanvragen Nederlandse nationaliteit

  Vlag Nederland Wat zijn de voordelen en de gevolgen als ik de Nederlandse nationaliteit krijg? Kom ik in aanmerking voor de optieprocedure of moet ik een naturalisatieverzoek indienen? Het actuele antwoord op deze - en vele andere vragen - vindt u op de website van de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND).