Omgaan met risico's

We leven in een maatschappij waarin risico’s niet te vermijden zijn. Ieder van ons loopt de kans betrokken te raken bij een incident of een (groot) ongeval. Risico’s waaraan u vaak zelf weinig kunt doen, maar waarvan u weet dat dit zou kunnen gebeuren.

Wat doet u?

De gemeente Gouda doet er alles aan om incidenten te voorkomen. Toch kan het dat er iets mis gaat. U kunt zich heel eenvoudig voorbereiden. Met de juiste spullen in huis komt u een noodsituatie goed door. Het gaat om gewone alledaagse zaken. Veel spullen heeft u vast al in huis, maar heeft u genoeg in huis voor het hele gezin, voor langere tijd? Is alles nog binnen de houdbaarheidsdatum? Kijk hier voor hoe u zich kunt voorbereiden.

Omroep West als calamiteitenzender

Als de sirene gaat, in geval van een (dreigende) calamiteit of noodsituatie, krijgt de regionale zender de rol van officiële calamiteitenzender. TV West en Radio West (89.3 FM of op de kabel 97,4) zijn de officiële calamiteitenzenders van de regio Hollands Midden.

In tijden van crisis: website Hollandsmiddenveilig.nl

In tijden van incidenten en crisissen kunt u de crisiswebsite www.hollandsmiddenveilig.nl/ raadplegen. Deze website wordt binnen de Veiligheidsregio Hollands Midden in tijden van incidenten of crisis gebruikt om u te informeren.