Veiligheid in Gouda

 • Wat doet de gemeente?

  Veiligheid Het is belangrijk dat iedereen prettig en veilig kan leven in Gouda. Dat u kunt gaan en staan waar en wanneer u dat wilt: rondom uw woning, in de binnenstad, rond de school en uw bedrijf, als u winkelt, wandelt of werkt.

 • Stadstoezicht

  Stadstoezicht 80 De medewerkers van Stadstoezicht zijn verantwoordelijk voor algemeen toezicht in openbaar gebied, jeugdtoezicht en cameratoezicht.

 • Cameratoezicht

  Cameratoezicht De gemeente heeft camera's in het winkel- en uitgaansgebied geïnstalleerd. De belangrijkste doelstelling van het cameratoezicht is het vergroten van de mogelijkheden voor politie en gemeente om de openbare orde en veiligheid te handhaven.

 • Veiligheidshuis

  Veiligheidshuis Veiligheidshuizen zijn samenwerkingsverbanden van gemeentelijke partners met partners uit de strafrechtketen, de zorgketen, gemeentelijke partners. Het doel van deze samenwerking is het terugdringen van overlast, huiselijk geweld en criminaliteit.

 • Burgernet

  Burgernet Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Word deelnemer van Burgernet. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat de politie snel een verdacht, of vermist persoon kan opsporen.

 • Omgaan met risico's

  Risico veiligheid We leven in een maatschappij waarin risico’s niet te vermijden zijn. Ieder van ons loopt de kans betrokken te raken bij een incident of een (groot) ongeval. Risico’s waaraan u vaak zelf weinig kunt doen, maar waarvan u weet dat dit zou kunnen gebeuren.