Veilig in en om uw huis

 • Buurtpreventie en WhatsApp

  WhatsApp logo In Gouda zijn 5 buurtpreventieteams actief. Een buurtpreventieteam bestaat uit een groep van actieve bewoners die toezicht houdt in de wijk. WhatsApp kan ook heel goed gebruikt worden als buurtpreventie, om zo uw straat, wijk of buurt veiliger te maken. In Gouda zijn al ruim 100 WhatsApp-groepen actief.

 • Subsidie inbraakwerende maatregelen

  Het aanbrengen van inbraakwerende maatregelen vermindert het risico op een inbraak in uw woning. De gemeente Gouda stimuleert woningeigenaren in Gouda om inbraakwerende materialen aan te schaffen door middel van een subsidieregeling. Er kan per woning tot een maximum van 250 euro subsidie worden aangevraagd voor bijvoorbeeld hang- en sluitwerk of camera’s.

 • Aanmelding vakantieservice

  Het risico op inbraak in uw woning is rond de vakantieperiode een stuk groter. Dat hoeft u er natuurlijk niet van te weerhouden om op vakantie te gaan. U kunt bij de gemeente melden dat u niet thuis bent, zodat er een extra oogje in het zeil kan worden gehouden. U kunt het hele jaar door gebruikmaken van deze ‘vakantieservice’.

 • Gouwe Dialoog

  Sinds 2016 organiseert de Stichting Gouwe Dialoog in samenwerking met de Goudse wijkteams ontmoetingen tussen mensen met verschillen in achtergrond en levensbeschouwing.

 • Brandveiligheid preventietips

  Brand Brand. Iets waaraan we liever niet denken. Want zelfs een kleine brand kan al veel schade en leed aanrichten. Gelukkig kunt u met een paar simpele maatregelen brand voorkomen. Of als het toch mis gaat, de schade beperken.

 • Vergoeding poortverlichting

  Inbrekers vinden veel licht niet fijn. U kunt hierom een vergoeding ontvangen voor 50% van de kosten van het aanbrengen van energiezuinige poortverlichting. Er geldt een maximaal bedrag van 50 euro per aansluitpunt.