De Goudse Veiligheidsprijs

Tijdens de Maak Gouda Veilig Vrijwilligersavond in Cultuurhuis Garenspinnerij is de Werkgroep Vogelbuurt Veilig door het aanwezige publiek gekozen als winnaar van de Goudse Veiligheidsprijs. De prijs werd voor het eerst uitgereikt aan een inwonersinitiatief dat actief heeft bijgedragen aan het vergroten van de veiligheid in de stad.

Tijdens de avond konden alle zes genomineerde initiatieven hun project toelichten in een korte presentatie. Leden van de werkgroep Vogelbuurt Veilig vertelden in hun pitch over de gezamenlijke inzet van de afgelopen jaren om de veiligheid en leefbaarheid van hun buurt te vergroten. Ze komen regelmatig bijeen en zetten zich in op verschillende vlakken, zoals o.a. het stimuleren van meer poortverlichting, het laten plaatsen van hekken in de poorten, het plaatsen van een AED en het ophogen van de achterpaden.

De andere genomineerden voor de prijs waren het Buurt Interventie Team van Wijkteam Plaswijck, de Contactcirkel van het Rode Kruis, de Buurtwacht Korte Akkeren, het Buurtpreventieteam Polderbuurt en het Buurtpreventieteam Nieuwe Park. 

Blij met vrijwilligers

In Gouda zijn veel inwoners als vrijwilliger actief op het gebied van sociale veiligheid. De gemeente is daar erg blij mee want de veiligheidsaanpak in Gouda kan niet zonder inzet van de inwoners. En dat wordt beloond met de Goudse Veiligheidsprijs. De winnaar ontving € 1.000 om het initiatief verder uit te bouwen of te versterken. 

goudse veiligheidsprijs