Werkzaamheden aan vangrails in Gouda

De gemeente Gouda gaat werkzaamheden uitvoeren aan vangrails (= officieel geleiderails) op haar grondgebied. Alle rails zijn bekeken en beoordeeld. De uitkomst hiervan is dat gedeelten van deze vangrails moeten worden hersteld of vervangen. Ook zijn er delen overbodig bevonden.

Kaartje met alle locaties waar de werkzaamheden aan de vangrails plaatsvinden

De werkzaamheden vinden plaats op de volgende routes:

Locatie A: Sluisdijk, herstellen van 120 meter bij de overgang van de Schielands Hoge Zeedijk en Sluisdijk, ter hoogte van de golfclub (Jurassic Golf).
Locatie B: Schielandse Hoge Zeedijk, verwijderen van 45 meter ter hoogte van het industriegebied voor de bocht richting het Boezemgemaal Gouda.
Locatie C: Gouderaksedijk, vervangen van 220 meter vanaf het AWZI tot en met de overgang naar het Veerstalblok.
Locatie D: Gouderaksedijk, vervangen 120 meter bij het groen aan de kant van de Hollandsche IJssel, ter hoogte van de kruising met het Veenweidepad.
Locatie E: Gouderaksedijk, herstellen van het koppelstuk bij de splitsing Goudseweg en Gouderakse dijk. En het verwijderen van een stuk bij Gouderaksedijk 39.
Locatie F: Goverwellesingel, verwijderen 100 meter bij de bocht ten noorden van het treinstation Goverwelle, tot de overgang naar de Goudse Houtsingel.
Locatie G: Bodegraafseweg, herstellen 100 meter vanaf de kruising met Breevaarthoek tot na de bocht.
Locatie H: Goudse Poort, herstellen van vijf locaties variërend van 35 meter tot 130. Ter hoogte van de beide Shell tankstations.
Locatie I: Nieuwe Gouwe O.Z., zowel verwijderen van 650 meter, als het herstellen van 100 meter tussen de rotonde bij de N207 en de kruising met de Goudse poort.
Locatie J: Nieuwe Gouwe O.Z., zowel verwijderen van 900 meter, als het herstellen van 110 meter tussen het punt bij de spoorwegovergang Hoge Gouwe brug en het kruispunt met de Burgemeester van Hofwegsingel/ Industriestraat.
Locatie K: Nieuwe Gouwe O.Z., verwijderen van 620 meter tussen het kruispunt met de Burgemeester van Hofwegsingel/Industriestraat en het kruispunt met de Kattensingel/ Wachtelstraat.
Locatie L: Burgemeester van Reenensingel, herstellen van 40 meter in de bocht bij het Burgemeester van Reenenpad.

De werkzaamheden zijn van 12 tot en met 30 oktober 2020. Om overlast zoveel mogelijk te voorkomen, wordt er zo veel mogelijk tussen 9.00 en 15.00 uur gewerkt. Zo vermijdt de aannemer de spitstijden. Waar nodig treft de gemeente verkeersmaatregelen. Volledige wegafsluiting is niet nodig.

Als u vragen heeft over dit project, belt u dan tijdens kantooruren met tel. 14 0182. Of mailt u naar gemeente@gouda.nl.