Renovatie openbare verlichting

Vanuit het renovatieprogramma 2017 vervangen we oude armaturen. De nieuwe armaturen zijn voorzien van LED lampen. Houdt u er rekening mee dat dit een ander licht geeft dan de oude lampen. We starten in het tweede kwartaal van 2018 op de volgende locaties:

  • Oosthaven, Westhaven en Hoge Gouwe
  • Joubertstraat,

Later dit jaar volgen ook nog:

  • Burgemeester Mijssingel
  • Burgemeester van Reenensingel (tussen Hanzeweg en Tielweg)
  • Hopgaarde, Kamillegaarde, Muntgaarde, Tuinkersgaarde, Venkelgaarde.

Daarnaast vervangen we op velerlei locaties -met name in de wijken Bloemendaal en Plaswijck- losse masten waarvan de kwaliteit van de paal niet goed meer is. Hierbij verandert er niets aan de armatuur of de lamp.

renovatie openbare verlichting

Waarom doet de gemeente dit?

Gemeente Gouda heeft een onderhoudsplan voor de openbare verlichting voor de komende jaren. Hierin kijken we naar de noodzakelijke vervanging van lichtmasten en armaturen na afloop van hun technische levensduur. Geleidelijk vervangen we door de jaren heen de armaturen en/of de lichtmasten. De levensduur van de verlichting wordt geschat op 30 tot 40 jaar voor de stalen en aluminium masten en 15 tot 20 jaar voor de armaturen. De lichtmasten en/of armaturen die wij vervangen zijn door hun technische levensduur heen en daardoor niet meer geschikt en veilig. Bovendien draagt goede verlichting bij aan een verkeers- en- sociaalveilige en leefbare omgeving en speelt deze ook een rol bij de kwaliteitsbeleving van de openbare ruimte. Tot slot zorgen we met de LEDlampen ook voor een besparing op de energierekening en daarmee de belasting voor het milieu.

Meer weten?

De werkzaamheden zijn uitbesteed aan firma Ziut. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de aannemer.