Duikers Oranjeplein

Door klimaatverandering krijgen we in de toekomst waarschijnlijk vaker te maken met flinke regenbuien. Het huidige systeem van sloten en buizen kan deze extra hoeveelheid water niet verwerken. Daarom vergroot de gemeente de capaciteit van waterafvoer.

Onder de kruising Oranjeplein gaat de gemeente twee duikers vergroten. Een duiker is een buis die twee ondergrondse watergangen (bijvoorbeeld sloten) met elkaar verbindt. Door deze vergroting kan er in de toekomst sneller en meer water worden afgevoerd. Dat water gaat naar het gemaal aan de Burgemeester Gaarlandtsingel. De gemeente wil de werkzaamheden in de zomer van 2021 uitvoeren. 

Kabels en leidingen

In de grond bij het Oranjeplein liggen veel verschillende kabels en leidingen, zoals: riolering, gas, water, elektriciteit en internet. Door de vergroting van de duikers moet een aantal kabels en leidingen verplaatst worden. De eigenaren (netbeheerders) van de kabels en leidingen zijn hier al eerder mee begonnen.

Werkzaamheden Stedin

Van maandag 28 september 2020 tot en met februari 2021 verplaatst aannemer A. Hak Electron in opdracht van netbeheerder Stedin verschillende elektriciteitskabels en gasleidingen rond het Oranjeplein. Door deze werkzaamheden zijn steeds een deel van de stoep en de weg in het gebied afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Stedin informeert bewoners en belanghebbenden in het gebied apart over de werkzaamheden. De bewoners en belanghebbenden worden ook verwezen naar de Omgevingsapp voor meer informatie over de werkzaamheden. 

De werkzaamheden worden uitgevoerd op reguliere werkdagen van maandag tot en met vrijdag tussen 7:00 en 16:00 uur. Indien noodzakelijk wordt er soms tot 19:00 uur doorgewerkt. Van 19 december 2020 tot en met 3 januari werkt Stedin niet in verband met de kerstvakantie.

Na afloop van de werkzaamheden van Stedin zal de gemeente in de zomer van 2021 de werkzaamheden aan de duikers laten uitvoeren. 

Aankondiging werkzaamheden zomer 2021

Het is nodig om de Koningin Wilhelminaweg en de Reigerstraat elk voor drie weken af te sluiten. Dit vermindert de bereikbaarheid van het gebied. Daarom wordt het werk in de zomervakantie van 2021 gedaan. Om de overlast zo klein mogelijk te houden worden de duikers om en om vervangen. Zo is steeds een van de twee wegen open.

Waar kan ik terecht met vragen of klachten? 

Voor vragen en klachten kunt u contact opnemen met Gerard van Houwelingen, toezichthouder kabels en leidingen van de gemeente Gouda via tel. 14 0182 of meldpunt@gouda.nl.