R-net bushaltes Gouda Centrum omgebouwd

De bushaltes Gouda Centrum aan de Fluwelensingel worden in maart compleet vernieuwd. De haltes worden omgebouwd naar het kwaliteitsniveau van R-net en krijgen ruime bushokjes met comfortabel haltemeubilair en digitale reizigersinformatie. 

De bushalte Gouda Centrum aan de waterkant wordt aangepast zodat hier twee bussen achter elkaar kunnen stoppen. De bushalte aan de kant van het park (op de hoek met de inrit naar Klein Amerika) wordt verplaatst naar een locatie direct tegenover de andere R-net halte. De bomen aan de kant van het park blijven staan. Drie bomen aan de waterkant staan te dicht langs de weg om twee bussen te laten stoppen. Deze drie bomen worden gekapt. Ter compensatie komen er vier nieuwe bomen in de lijn van de kade. 

Werkzaamheden tijdens drie avonden/nachten

Tijdens drie avonden en nachten wordt de Fluwelensingel van 21.30 tot 05.00 uur geheel afgesloten. Dan werkt de aannemer aan de voetgangersoversteek en brengt nieuw asfalt aan. De hulpdiensten kunnen ook tijdens de nachtelijke afsluiting gebruik blijven maken van de weg. 

Gevolgen busvervoer

De eerste twee weken van maart werkt de aannemer aan de halte aan de waterkant. Busreizigers kunnen dan gebruik maken van de halte Doelenbrug. De twee weken erna werkt de aannemer aan de nieuwe halte aan de kant van het park. De bestaande halte aan die zijde van de weg blijft dan in gebruik. Actuele informatie over de werkzaamheden en de gevolgen voor reizigers is te vinden op www.arriva.nl/zuidholland en bij de haltes en in de bussen. Wanneer haltes tijdelijk vervallen, wordt dat ook aangegeven op de reisplanner van www.arriva.nl/zuidholland en andere reisplanners.

Aangepaste planning

De werkzaamheden aan de haltes zijn iets uitgesteld vanwege de vorstperiode en worden nu medio april afgerond. Er is nog sprake van een tweetal nachtafsluitingen: in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 april en in de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 april.

Meer informatie

Bekijk de technische tekening van de nieuwe haltes en directe omgeving.

R-net

Afgelopen december zijn R-net bussen gaan rijden op de busverbinding tussen Gouda en Schoonhoven. De lijn krijgt een kwaliteitsimpuls en is frequenter gaan rijden, vooral ’s avonds en in het weekend. R-net (Randstad-net) is het keurmerk voor openbaar vervoer in de Randstad. Het staat voor frequent, betrouwbaar, snel en comfortabel openbaar vervoer. Door het kwaliteitskeurmerk R-net ook op deze lijn te introduceren wil de provincie Zuid-Holland het openbaar vervoer verbeteren en daarmee de regio beter bereikbaar maken. Meer over R-net leest u op www.zuid-holland.nl/r-net.