Wijk aan de dijk: Gouda Oost

Gouda Oost is een wijk die voor een groot deel vernieuwd wordt. Een wijk aan de dijk, die direct toegang geeft tot het Groene Hart. Pal naast de wijk bevinden zich bijzondere componenten zoals de dijk langs Hollandsche IJssel en de Waaiersluis.

Tekening Gouda OostGouda Oost wordt een mooie en vooral groene wijk met goede voorzieningen voor wonen, werken, spelen en recreëren. De wijk krijgt huurwoningen, koopwoningen bestaande uit appartementen en eengezinswoningen. Dit zorgt voor doorstroming op de woonmarkt, omdat iedereen in de wijk kan blijven wonen. Voor jong en oud, starter- en doorstromer, huurder en koper. Naast een ruim opgezet park met verschillende functies zijn er tussen de woningen pleintjes bedacht met speelruimte voor de kleinere kinderen.

Kortom: Gouda Oost wordt een wijk waar men prettig kan wonen met voorzieningen als scholen, kinderopvang, zorgfuncties, apotheek, supermarkten en buurtwinkels.

 

Leo Vromantoren

Leo VromantorenHet complex is gelegen aan de Sportlaan. In totaal worden hier 39 appartementen gebouwd, 20 appartementen in de sociale sector en 19 appartementen in de vrije sector, met bijbehorende parkeerplaatsen. Naast de toren komen er twee supermarkten en in de buurt een park. In de wijk zijn ook scholen en andere maatschappelijke voorzieningen aanwezig.

Lees meer over Gouda Oost: Leo Vromantoren

Middengebied

Gouda Oost middengebiedWoningcorporatie Woonpartners wil hier een kleinschalig gebouw met circa 20 huurappartementen en 20 eengezinskoopwoningen bouwen. Een rustige omgeving in de wijk, midden tussen water en groen.

 

Lees meer over Gouda Oost – middengebied

Van Heuvengoedhartsingel/Bernadottelaan

Van Heuvengoedhartsingel/BernadottelaanAan de Bernadottelaan wil woningcorporatie Woonpartners een geschakeld appartementengebouw realiseren met circa 28 appartementen van 4 en 5 bouwlagen. Een tweede appartementengebouw verschijnt aan de andere kant van de straat. Aan de kant van de Nansenstraat komen 18 koopeengezinswoningen. De nu aanwezige huurwoningen in het gebied worden gesloopt.

Lees meer over Gouda Oost – Van Heuvengoedhartsingel/Bernadottelaan

Zuidelijke Stempel West

Gouda Oost

Projectontwikkelaar Trebbe West bouwt in opdracht van Woonpartners Midden-Holland 18 eengezinswoningen en 22 appartementen voor de verhuur. Daarnaast verkoopt en realiseert Trebbe 24 eengezinswoningen op deze locatie. Daarnaast realiseert Woonpartners 48 appartementen en 18 kleine (starters) wooneenheden in een woontoren.

Lees meer over Gouda Oost -  Zuidelijke Stempel West