Westergouwe: waterrijk wonen

Westergouwe wordt een wijk waar u straks kunt wonen tussen water en groen. Het toekomstige woningaanbod kenmerkt zich door een flink aanbod aan goedkope koopwoningen en commerciële huurwoningen. Woningzoekenden hebben straks ook meer keuze doordat er meer marktgericht ‘on demand’ gebouwd gaat worden. Ook is er ruimte gereserveerd voor mensen die hun eigen woning willen ontwerpen en bouwen. Zo is er een woning voor elke beurs. Westergouwe zal  stapsgewijs gebouwd gaan worden in buurten met ongeveer 100 woningen. Daardoor krijgen bewoners een buurt die snel na oplevering van hun woning al klaar is. Inschrijven en meer informatie op de projectwebsite www.westergouwe.nl/

Westergouwe impressie

Ligging van de wijk

Ten westen van Gouda op 10 minuten fietsafstand van de historische binnenstad. Op een paar minuten van de op- en afritvan de A20. Sneller kun je in Gouda bijna niet op de snelweg zijn. Aan de oostzijde grenst de wijk aan de bestaande stad. Aan de noordzijde is het waterrijk polderpark Oostpolder aangelegd. Een groen gebied waar u lekker kunt fietsen, wandelen en ontspannen. Midden tussen het groen en de natuur.

Impressie westergouwe

Planning

Westergouwe is een groot project, waar veel voorbereiding aan vooraf gaat. Eerst wordt het gebied voorbelast met zand - de oplevering van de eerste huizen staat gepland voor 2016. De huidige plannen gaan uit van een eerste fase van Westergouwe met oplevering van ca. 500 woningen in de periode 2016 - 2019.

Meer informatie