(Nieuw)bouw / restauratie

 • Bouwplan Gedenklaan

  Op de locatie van de voormalige Anne de Vriesschool komt nieuwbouw. De school was vanaf 1966 gevestigd tussen de Gedenklaan en de Voorwillenseweg en is rond 2011/2012 gesloopt. Voor de ontwikkeling van het gebied is tussen de gemeente en de ontwikkelaar een overeenkomst gesloten.

 • Spoorzone

  De Goudse Spoorzone is volop in ontwikkeling. De spoorzone is twee kilometer lang en is de verbindende schakel tussen het stationsgebied en het historisch stadscentrum van Gouda. De noordkant van het stationsgebied (Bloemendaalzijde) is al eerder opgeknapt.

 • Westergouwe: waterrijk wonen

 • Wijk aan de dijk: Gouda Oost

  Gouda Oost is een wijk die voor een groot deel vernieuwd wordt. Een wijk aan de dijk, die direct toegang geeft tot het Groene Hart. Pal naast de wijk bevinden zich bijzondere componenten zoals de dijk langs Hollandsche IJssel en de Waaiersluis.

 • Weeshuiscomplex

  Het Weeshuiscomplex aan de Spieringstraat in Gouda is een verzameling unieke historische panden in het oude centrum van Gouda, vlak naast de Sint Janskerk. Het bestaat uit een aantal bijzondere monumenten die samen een sfeervolle locatie vormen. Het complex is nu beschikbaar voor herbestemming.

 • Projectgebied Zuidelijk Stempel Oost

  Het projectgebied Zuidelijk Stempel Oost vormt een belangrijk onderdeel van Gouda-Oost en is een ontwikkellocatie waar de woningcorporaties Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland gezamenlijk eengezinswoningen en appartementen gaan bouwen. Dit zijn voornamelijk sociale huurwoningen.

 • Woningbouw Van Loonlocatie

  Vastbouw Vastgoedontwikkeling BV is van plan de Van Loonlocatie te herontwikkelen en hier woningbouw te realiseren. Op deze locatie aan de Ridder van Catsweg was tot voor kort het autobedrijf Van Loon gevestigd, met een tankstation en een autoshowroom, -werkplaats en -wasstraat. Het plan sluit aan op de wens van de gemeente de grote vraag naar woningen aan te pakken. Gouda heeft ervoor gekozen om van betaalbare woningbouw een speerpunt te maken om een bijdrage te leveren aan deze  – ook landelijk - gevoelde behoefte.