Renovatie Doelenbrug

De gemeente gaat de brug renoveren met behoud van het monumentale aanzicht.

Doelenbrug

Wat is er aan de hand?

Uit diverse onderzoeken blijkt dat de betonnen brugdekconstructie in zeer slechte staat van onderhoud is. De brug moet hersteld worden. Een randvoorwaarde hierbij is 'behoud van het monumentale aanzicht boven en onder'.

Er is daarom gekozen om het betonnen brugdek van het rijbaangedeelte te vervangen in combinatie met herstel en conserveren van de bestaande stalen brugliggers. Dit moet er voor zorgen dat de brug weer in goede bouwkundige staat komt zodat verder verval stopt en weer een minimale restlevensduur van 20 jaar heeft.

Verder onderzoekt de gemeente of het mogelijk is om de monumentale lantaarns op de brug in oude glorie te herstellen.

Planning

Momenteel wordt het ontwerp opgesteld. De start uitvoering staat vooralsnog gepland in het eerste kwartaal 2021. De werkzaamheden duren naar verwachting circa 4 maanden.

De planning is wel onder voorbehoud. Zo zijn we afhankelijk van de situatie die we op locatie tijdens de sloopwerkzaamheden aantreffen en de weersomstandigheden.

Bereikbaarheid

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden sluiten we de Doelenbrug af voor alle verkeer. We plaatsen tijdig borden met de periode van afsluiting en de omleidingsroutes.

Overlast

We streven ernaar overlast tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Enige vorm van overlast kunnen we echter niet uitsluiten of voorkomen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Waar kan ik terecht voor vragen?

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met projectleider Jolanda Roosemalen of assistent-projectleider Desiree Derr via tel. 14 0182.