Haastrechtsebrug in onderhoud

De betonconstructie van de Haastrechtsebrug wordt in de herfstvakantie van 2019 zodanig hersteld zodat deze weer 30 jaar meegaat.

Wat is er aan de hand?

Uit inspecties blijkt dat er sprake is van diverse betonschades bij de Haastrechtsebrug. Om ervoor te zorgen dat de brug nog 30 jaar meegaat, is op korte termijn herstel nodig. Er is geen sprake van een onveilige situatie. 

Wat gaan we doen?

Allereerst verwijderen we de bestaande verharding van de brug. Daarna herstellen we de betonschades aan de bovenzijde van de brug. Na het schadeherstel brengen we op de betonconstructie aan de bovenzijde een waterdichte laag aan. Deze laag voorkomt dat er water (en dooizouten) vanaf de bovenzijde bij de betonconstructie kan komen. Daardoor verergert bestaande betonschades minder snel en ontstaan er minder snel nieuwe betonschades. Als laatste wordt er weer nieuwe verharding op de brug aangebracht.

Planning

De werkzaamheden voeren we in de herfstvakantie uit, van vrijdag 18 oktober 20.00 uur tot en met 27 oktober. Er is gekozen voor de herfstvakantie, een schoolvakantie, omdat de brug onderdeel uitmaakt van een fietsroute voor scholieren vanuit de Krimpenerwaard naar Gouda. De uitvoering is uiteraard onder voorbehoud van, onder andere, weersomstandigheden.

Bereikbaarheid

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden sluiten we de Haastrechtsebrug af voor alle verkeer. We plaatsen tijdig bebording met hierop de periode van afsluiting en de omleidingsroutes vermeld.

Overlast

We streven ernaar overlast tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Enige vorm van overlast kunnen we echter niet uitsluiten of voorkomen. Wij vragen hiervoor uw begrip. 

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met projectleider Jolanda Roosemalen via tel (0182) 58 83 46 of assistent projectleider Desiree Derr via tel (0182) 58 91 51.

Haastrechtse brug
De Haastrechtse brug