Centrale brugbediening vanuit het Huis van de Stad

De gemeente vervangt bij twee bruggen de elektrische installatie. Na de werkzaamheden worden de bruggen bediend vanuit het Huis van de Stad.

Wat is er aan de hand?

De elektrische installaties van de Steve Bikobrug en de Goverwellebrug zijn aan vervanging toe. Ook het bedienhuis bij de Steve Bikobrug dat die brug, de Goverwellebrug en de Haastrechtsebrug bedient, heeft een opknapbeurt nodig. Doordat er zo veel moet gebeuren was dit het moment om te onderzoeken of er kostenbesparingen mogelijk zijn. Resultaat is dat is besloten om de bruggen vanuit het Huis van de Stad te gaan bedienen.

Wat gaan we doen?

In het Huis van de Stad richten we een centrale bedienpost in voor de Steve Bikobrug en de Goverwellebrug. We maken de glasvezelverbinding hiervoor in orde. Daarna vervangen we de elektrische installaties van de Goverwellebrug en de Steve Bikobrug. Deze worden gefaseerd aangesloten op de nieuwe bedienpost. De bedienpost wordt zodanig ingericht dat het mogelijk is om later eventueel ook de bediening van andere bruggen aan te sluiten.

De Haastrechtsebrug wordt tijdelijk lokaal bediend. Deze sluiten we later aan op de centrale bedienpost. Naast het vervangen van de elektrische installaties moet de Haastrechtsebrug ook gerenoveerd worden. Dit is een apart project.

Planning

Momenteel zijn we het project aan het voorbereiden. De start uitvoering voor het inrichten van de centrale bedienpost en het vervangen van de elektrische installaties staat gepland in het eerste kwartaal 2021. De werkzaamheden duren naar verwachting ruim een jaar. Mogelijk worden er in 2020 al enkele voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd aan de glasvezelverbindingen.

Overlast

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is de overlast voor de omgeving naar verwachting zeer beperkt.

Waar kan ik terecht voor vragen?

Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met projectleider Jolanda Roosemalen of assistent-projectleider Desiree Derr via tel. 14 0182.