Goed idee voor Gouda?

In Gouda wonen veel mensen met goede ideeën. Ook zijn er veel partijen met ambities die van belang zijn voor de stad als geheel. Heeft u een idee dat goed is voor uw straat, wijk of de hele stad? En heeft u hulp, advies of geld nodig? Dan kunt u terecht met uw initiatief bij één van deze organisaties.

Uw idee:

 1. Heeft u een idee om de leefbaarheid in uw straat te verbeteren? Of wilt u advies hoe u een schoonmaakactie in de wijk organiseert? Bekijk welk wijkteam bij u in de buurt actief is.
   
 2. Heeft u een globaal idee, maar weet u niet hoe u dit moet aanpakken, of zoekt u handjes voor de uitvoering of juist meedenkkracht? Kijk eens bij Gouda Bruist en plaats een bericht.
   
 3. Heeft u een uitgewerkt idee dat goed is voor Gouda en zoekt u geld of advies? Kijk dan op www.goudapot.nl of stuur een e-mail naar info@goudapot.nl
   
 4. Wilt u met een aantal buurtbewoners een sfeervol rozenperk in de straat, een kleurrijke boomspiegel of een gezamenlijke moestuin? Bekijk dan de regeling ‘Groen moet je doen’.
   
 5. Wilt u een evenement organiseren? Kijk dan of u gemeentelijke toestemming of een vergunning nodig heeft. Wilt u voor uw initiatief iets plaatsen of aanpassen in de openbare ruimte? Kijk dan of u een omgevingsvergunning nodig heeft.
   
 6. Kunt u een publieke of lokale taak beter of goedkoper uitvoeren? Maak dan gebruik van uw 'Right to Challenge'.
   
 7. Ik loop vast.. Bent u een goed idee aan het uitvoeren, maar loopt u vast op een gemeentelijk richtlijn of bij een gemeentelijke afdeling? Heeft u al gebeld met de gemeente, maar krijgt u niet de juiste contactpersoon te pakken? Stuur dan een e-mail naar het GA-team van de gemeente: werkplaats@gouda.nl. We denken graag met u mee over de mogelijkheden of brengen u in contact met de juiste afdeling, ambtenaar of met één van onze partners of bestaande initiatiefnemers in de stad.
   
 8. Begint u aan een nieuw initiatief dat buiten de opties hierboven valt én u weet niet bij welke gemeentelijke afdeling dit hoort? Mail dan uw idee en contactgegevens naar goedidee@gouda.nl.

Voorbeeld bewonersinitiatief: De Looierspoort

De looierspoortDe Looierspoort is één van smalste steegjes van de binnenstad en ligt tussen de Lange Groenendaal en de Turfmarkt. Het is een bijzondere steeg waar veel toeristen doorheen komen. De huisjes zijn in 1996 gered van de sloop en vervolgens gerestaureerd. Bewoners hebben de handen ineen geslagen om de poort gezamenlijk op te knappen. Zo zijn de wanden van de Looierspoort beplakt met fraaie historische afbeeldingen. Het wijkteam heeft de bewoners waar nodig ondersteund en het project deels gefinancierd. Het restant is door middel van sponsoring bijeen gebracht.

 

Heeft u een vraag en staat deze hierboven niet bij? Neem dan contact op met het klantcontactcentrum via tel. 14 0182, zij helpen u graag verder.