Geld Terug Regeling (reductieregeling)

Het lidmaatschap van uw hobbyvereniging vergoed krijgen? Of het kaartje van de bioscoop of een zwemabonnement? Dat kan met de Geld Terug Regeling (GTR), als uw totale inkomen niet hoger is dan 120% van de geldende bijstandsnorm.

Geld Terug Regeling stopt!

De Stadspas Gouda en het Kindpakket vervangen na de zomer van 2017 de Geld Terug Regeling. De regeling stopt per 31 december 2017. Gebruikt u de Geld Terug Regeling al? Dan kunt u uw declaraties tot eind 2017 indienen. Per 1 september 2017 kunt u zich niet meer aanmelden voor de Geld Terug Regeling.

De regeling

De Geld Terug Regeling is bedoeld voor:

 • kinderen tot en met 17 jaar, van wie de ouders een laag inkomen hebben;
 • personen die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben of ouder zijn;
 • personen tussen 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd, die chronisch ziek of gehandicapt zijn.

Er zijn drie mogelijkheden:

 1. Geld Terug Regeling basis
  De Geld Terug Regeling basis vergoedt kosten voor een activiteit, lidmaatschap of abonnement tot een bedrag van € 100 per persoon, per jaar. Binnen de regeling vallen ruim 35 verschillende zaken.
 2. Geld Terug Regeling extra
  Kinderen tot en met 17 jaar kunnen gratis een sport beoefenen in de regio Midden-Holland of gratis één cursus volgen bij Kunstpuntgouda. Volwassenen die gebruik maken van de Geld Terug Regeling kunnen voor de helft van de prijs een cursus volgen bij Kunstpuntgouda.
 3. Geld Terug Regeling peuterspeelzalen
  Kinderen van twee en drie jaar oud kunnen via de Geld Terug Regeling peuterspeelzalen twee dagdelen per week naar een peuterspeelzaal in Gouda. De kosten (met uitzondering van het inschrijfgeld) worden vergoed tot een bedrag van maximaal € 240 per kind, per jaar.

Voorwaarden

In onze folder (pdf) kunt u zien of u aan de voorwaarden voldoet en welke kosten vergoed worden. Heeft u vragen over de Geld Terug Regeling? Kijk dan bij de veelgestelde vragen of neem contact op via het vragenformulier.

Declareren

Maakt u al gebruik van de Geld Terug Regeling en wilt u kosten declareren? Dan kunt u dit doen via het declaratieformulier.

Automatische toekenning voor kinderen tot 18 jaar

Als u een PW-uitkering van de gemeente Gouda heeft, dan krijgen uw kinderen tot 18 jaar automatisch de Geld Terug Regeling (GTR) in 2017 toegekend. Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

 • U heeft op 31 december 2016 één of meerdere kinderen die jonger zijn dan 18 jaar.
 • U kreeg in 2016 al een vergoeding via de GTR.

De GTR wordt alleen aan kinderen tot 18 jaar automatisch toegekend. U hoeft hier verder niets voor te doen. Voor het einde van februari 2017 ontvangt u hier persoonlijk bericht over.

Voldoet u niet aan de voorwaarden?

De GTR kennen we niet automatisch toe als u niet aan de voorwaarden voldoet. U dient hiervoor wel een aanvraag in te dienen. De nieuwe aanvraagformulieren zijn vanaf januari 2017 op deze pagina te vinden.