Aan de slag

De gemeente stimuleert mensen om te werken. Heeft u problemen met het vinden van werk?Dan kunnen onze werkcoaches en accountmanagers wellicht iets voor u betekenen.

StartPunt

Om uw kansen op een baan te vergroten, biedt de gemeente Gouda u een trainingsprogramma aan. Dit programma heet StartPunt en is gericht op zelfstandig aan het werk gaan, in een passende baan, op een zo kort mogelijke termijn.

Het programma is verplicht voor alle nieuwe uitkeringsgerechtigden die kunnen werken. Het programma duurt 4 weken en bestaat uit een training van één week. De training is gericht op het aanscherpen van uw sollicitatievaardigheden. Naast de training gaat u twee middagen in de week begeleid solliciteren en probeert u samen met de accountmanagers tot een match te komen op een passende vacature.

Bij het poortgesprek krijgt u een uitnodiging mee voor deelname aan dit traject. In de uitnodiging staan het programma, de trainingsdagen en de spelregels vermeld.

Bemiddeling door uw werkcoach

Wie na het meedoen aan het traject StartPunt nog geen werk heeft gevonden, wordt via een persoonlijk plan van aanpak individueel verder begeleid door een werkcoach van de gemeente Gouda. U heeft regelmatig contact en laat zien hoe u solliciteert. U krijgt hier waar nodig ondersteuning bij. De werkcoach zal u ook voorstellen op vacatures die worden uitgezet door onze accountmanagers.

Begeleiding door uw werkcoach

Wanneer u op dit moment nog niet direct aan het werk kunt, dan is onze dienstverlening er op gericht u te stimuleren om actief te zijn binnen de Goudse samenleving, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk. Bent u nog niet actief en wilt u meer weten? Bezoek dan ook de website www.goudvoorelkaar.nl, of kijk op deze site onder Vrijwilligerswerk.

Heeft u een arbeidsbeperking?

Wij bemiddelen talent met een beperking bij werkgevers. Onze werkcoaches richten zich samen met u op werk, als u een (blijvende) beperking of ziekte heeft, maar wel kunt werken. Eventueel met inzet van jobcoaching, begeleiding op de werkvloer of aanpassingen op de werkvloer. Hierbij bieden we de werkgever regelingen en subsidies aan, om te zorgen dat u zonder drempels aan de slag kunt in Gouda of de regio.

Goudawijzer

Wilt u meer informatie of tips over het werken met een beperking? Neem een kijkje op de Goudawijzer. Hier vindt u onder andere tips voor het vinden van een baan, aanpassingen op de werkplek die u kunt regelen via het UWV en suggesties hoe u mensen uit uw netwerk om hulp kunt vragen.