Wegslepen auto’s en andere motorvoertuigen

Als uw geparkeerde voertuig het verkeer blokkeert, een onveilige situatie veroorzaakt of op een verkeerde plek staat dan kan het voertuig worden weggesleept.

Voor welke voertuigen?

De wegsleepregels gelden voor voertuigen met een motor, zoals personenauto’s, vrachtauto’s, campers en busjes en ook voor caravans en aanhangwagens. Scooters, bromfietsen, (elektrische) fietsen en gehandicaptenvoertuigen vallen buiten de regels.

Wat kost het?

Voor de verschillende fasen in de wegsleepactie worden kosten bij de eigenaar van het voertuig in rekening gebracht. Deze moeten aan het takel- en bergingsbedrijf BCU in Bodegraven betaald worden.

Werkzaamheden Kosten
Voorrijkosten
Het takel- en bergingsbedrijf komt ter plaatse en het voertuig wordt op de lepel van de takelwagen geplaatst en vastgezet.
Wanneer de eigenaar bij zijn auto komt en deze wil weghalen, wordt er € 125,- voorrijkosten in rekening gebracht.
Transport en opslag
De takelwagen gaat rijden en brengt het voertuig over naar de bewaarplaats en plaatst het voertuig in de stalling.
De eigenaar kan zijn auto tegen betaling ophalen in Bodegraven bij BCU. De kosten voor voorrijden + het transport + het stallen voor maximaal 48 uur zijn € 315,-
(voorrijkosten € 125,- + € 150,- transport + € 40,- stalling). Langer stallen kost € 15,- per 24 uur of een gedeelte daarvan.

 

Waar staat mijn weggesleepte voertuig?

Het takelbedrijf BCU is gevestigd aan de Europaweg 1 F in Bodegraven. Zij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur tot 18.00 uur. Daarnaast kunt u bellen voor een afspraak buiten deze uren via tel. (030)-2415060.

Kijk voor meer informatie en eventuele afwijkingen van de openingstijden op www.bcu-berging.nl.