Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken

Aanvragen

Voor het aanvragen van een gehandicaptenparkeerplaats is een medische keuring nodig. Daarnaast beoordeelt de gemeente of er in de directe omgeving geen vrije parkeerplaatsen zijn. Denkt u in aanmerking te komen? Vul dan het aanvraagformulier (pdf) in.

Voorwaarden

U kunt een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen als:

  • u in het bezit bent van een auto;
  • u in het bezit bent van een bestuurderskaart;
  • u een loopbeperking heeft die blijvend is;
  • u niet kunt parkeren op eigen terrein;
  • u medisch gekeurd bent.

Kosten

Uw bijdrage voor de aanleg van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats is € 158,82. Uitkeringsgerechtigden of lage inkomens kunnen deze kosten soms vergoed krijgen.

Wijzigingen doorgeven

Heeft u een nieuwe auto? Geef dit dan door aan de gemeente via tel. (0182) 588 208, zodat het kenteken op het bord wordt aangepast.

Verhuizing

Heeft u al een gereserveerde plek en gaat u binnen de gemeente Gouda verhuizen? Dan moet u opnieuw een aanvraag doen en weer € 158,82 betalen. Verhuist u buiten Gouda? Geef dit dan door aan de gemeente, dan wordt de plaats opgeheven.

Bijdrage voor werkgevers

Wanneer werkgevers op eigen terrein een gehandicaptenparkeerplaats aanleggen, dan stelt de gemeente gratis een paal en bord ter beschikking. Een verzoek hiervoor kan bij de gemeente worden ingediend.

Aanvullende informatie

Meer informatie over de gehandicaptenparkeerkaart en gehandicaptenparkeerplaatsen leest u in de brochure Parkeren voor gehandicapten (pdf).