Met de boot

Gouda is een prachtige historische stad in het Groene Hart, centraal gelegen aan de Hollandsche IJssel en de Gouwe. Het is een aantrekkelijk stad om een paar dagen te verblijven, ook als u per boot aankomt.

Aanlegplaatsen in de binnenstad van Gouda

De Goudse binnenstad heeft in totaal 200 aanlegplaatsen in de historische stadswateren. Kleine en middelgrote schepen (tot 12 meter) kunnen aanleggen aan:

• Turfsingel
• Kattensingel
• Regentesseplantsoen
• Gouwe
• Oost- en Westhaven
• IJsselkade

Jachten vanaf 12 meter kunnen terecht aan de Turfsingel.

In de Hollandsche IJssel zijn drijvende steigers aangelegd voor passanten. Historische schepen zijn welkom in de Museumhaven: ’s zomers zelfs gratis!  Alle aanlegplaatsen zijn voorzien van elektriciteit en drinkwatertappunten. Daarnaast heeft Gouda vuilwatercontainers, sanitaire voorzieningen, brandstofpunten en vuilinzamelpunten. Bekijk de havenkaart.

Liggeld

In Gouda gelden diverse liggeldtarieven. U vindt ze in de verordening.

Bedieningstijden bruggen en sluizen

De bruggen en sluizen in de Goudse binnenstad worden in het vaarseizoen (16 april- 15 oktober) als volgt bediend. Tijdens het laagseizoen gelden andere tijden (pdf). De bruggen en sluizen staan in de havenkaart aangegeven.

Contactgegevens Havendienst:

Kantoor Rabatbrug. Tel. (0182) 51 60 19
Havenmeester: Tel. 06 48 13 54 06

Sportvereniging Gouda

Aan de Kromme Gouwe heeft de watersportvereniging Gouda een bescheiden afgesloten jachthaven. Hier is altijd plaats voor passanten en zijn alle basisvoorzieningen voor de waterrecreant. Vanaf de jachthaven is het ongeveer 15 minuten lopen naar het centrum. Jachthaven Watersportvereniging Gouda, Goudkade 55, telefoon: 06 - 14 88 43 45.