Strooien rijbaan

Wegen worden preventief gestrooid als er kans bestaat op gladheid. Toch ligt gladheid altijd op de loer bij winterse omstandigheden. Gebruik winterbanden en pas uw rijstijl aan. Dat vermindert de kans op ongelukken en blikschade.

Bij veel sneeuw worden wegen eerst geschoven en vervolgens gestrooid. Wanneer dit tijdens de spits gebeurt dan geeft dit overlast. Soms wachten de schuivers daarom tot er minder verkeer is zodat ze beter hun werk kunnen doen. Ook speelt de verdere sneeuwverwachting een rol.

Prioriteiten bij langdurige sneeuwval

Bij langdurige sneeuwval kan de bereikbaarheid en veiligheid van de stad in gevaar komen. Op dat moment wordt prioriteit gegeven aan de belangrijkste routes voor de hulpdiensten. Hierbij wordt samengewerkt met de meldkamer van politie en brandweer. Andere wegen of fietspaden komen daarom pas later aan de beurt.

Bij het schuiven van sneeuw kunnen sneeuwruggen ontstaan. Grote hoeveelheden sneeuw die soms weer in de weg liggen voor fietser of voetgangers. Deze worden achteraf verwijderd als deze storend zijn.