Subsidie of lening monument

 • Subsidie wonen boven winkel of horeca

  Wonen boven winkels geeft de binnenstad een positieve impuls. Leegstaande verdiepingen worden opgeknapt, er komt extra woonruimte. Er is meer sociale controle en mensen op straat voelen zich veiliger. De uitstraling van de stad verbetert. Ook winkels en horeca profiteren hiervan. Daarom heeft de gemeente de subsidie wonen boven winkel of horeca.

 • Subsidie opknappen pui voorgevel winkel of horeca

  Heeft u een winkel of horecagelegenheid? Mogelijk komt u in aanmerking voor subsidie voor het opknappen van de pui van de voorgevel. U kunt de subsidie aanvragen bij de Omgevingsdienst Midden-Holland.

 • Subsidie onderhoud gemeentelijk monument

  Bezit u een gemeentelijk monument? Mogelijk komt u in aanmerking voor subsidie voor het onderhoud van het gemeentelijk monument. U kunt de subsidie aanvragen bij de Omgevingsdienst Midden-Holland.

 • Subsidie onderzoek gemeentelijk monument

  Bezit u een gemeentelijk monument? Mogelijk komt u in aanmerking voor subsidie voor historisch onderzoek. U kunt de subsidie aanvragen bij de Omgevingsdienst Midden-Holland.

 • Lening dringend onderhoud gemeentelijk monument

  Bezit u een gemeentelijk monument? Mogelijk komt u in aanmerking voor een lening voor dringend onderhoud aan het monument. U kunt de lening aanvragen bij de Omgevingsdienst Midden-Holland.

 • Lening nieuwe functie gemeentelijk monument

  Bezit u een gemeentelijk monument? Mogelijk komt u in aanmerking voor een lening voor het geven van een nieuwe functie aan het gemeentelijk monument. U kunt de lening aanvragen bij de Omgevingsdienst Midden-Holland.

 • Subsidie opknappen gevel binnenstad Gouda750

  Bezit u een bijzondere gevel in de binnenstad? In 2022 viert Gouda 750 jaar stadsrechten, een feest van-voor-met alle Gouwenaars. Hierbij hoort een historische binnenstad met klasse. Mogelijk komt u in aanmerking voor subsidie voor het opknappen van de gevel in de binnenstad. U kunt de subsidie aanvragen bij de Omgevingsdienst Midden-Holland.

 • Subsidie rijksmonument

  Bezit u een rijksmonument? Mogelijk komt u in aanmerking voor subsidie. Meer informatie over subsidie voor rijksmonumenten kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.