Gouda bij Kaarslicht

Ieder jaar viert Gouda de feestelijke start van de kerstperiode met ‘Gouda bij Kaarslicht’. Een dag met veel hoogtepunten in muziek, theater, cultuur en entertainment. In 2019 valt deze dag op vrijdag 13 december. U bent van harte welkom om deze dag met ons mee te vieren.

Programma

Vanaf het begin van de middag tot ver in de avond vermaken duizenden mensen zich in de historische binnenstad. Overal klinkt muziek, er zijn wandelingen uitgezet en er is straattheater en dans. In de mooie kerken van Gouda worden gratis concerten gegeven, de Gouwenaars hebben hun stad prachtig versierd en de winkeliers en de horeca zetten hun beste beentje voor.

Honderden kaarsjes

Als het donker wordt, gaan de lichten niet aan, maar worden in het oude centrum alleen kaarsen aangestoken. Het hoogtepunt van de dag is van 19.00-20.00 uur op de Markt bij het alleen door kaarsen verlichte, Middeleeuwse stadhuis. De burgemeester leest het kerstverhaal, de lichtjes in de enorme kerstboom voor het stadhuis worden ontstoken en duizenden mensen zingen mee met de kerstliederen.

Aanmelden speciale plekken

Voor mensen in een rolstoel zijn er bij het programma rond de boom een beperkt aantal plaatsen binnen de hekken, dichtbij de boom. Wilt u hiervoor in aanmerking komen, geef u dan op bij de gemeente Gouda, tel. 14 0182. Per aanmelding kan er max. één begeleider mee. Er is plaats voor 10 rolstoelen met ieder één begeleider. Let op: aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. Gouwenaars krijgen voorrang.

Meer informatie

De gemeente Gouda organiseert dit feest samen met de Stichting Gouda bij Kaarslicht. Foto's van voorgaande edities en informatie over het programma, een routebeschrijving en of andere belangrijke zaken vindt u op: www.goudabijkaarslicht.nl.

Gouda bij Kaarslicht met orkestje