Rotterdampas kopen met laag inkomen

Inwoners met een laag inkomen (tot 120% bijstandsnorm) kunnen de pas met een gereduceerd tarief kopen. De pas kost dan €5,00 per persoon. Voor inwonende kind(eren) tot en met 17 jaar is de pas gratis als één van de ouders de pas koopt.

Denkt u in aanmerking te komen voor het lage tarief, vul dan het aanvraagformulier in en stuur deze samen met de gevraagde bewijsstukken (zie aanvraagformulier) naar de gemeente Gouda, afdeling inkomen/stadspas, Antwoordnummer 10005, 2800 VB Gouda.

U hoort dan zo snel mogelijk of u in aanmerking komt voor het lage tarief. Dit staat in de brief die u van ons krijgt.

U komt in aanmerking
Komt u in aanmerking? Dan kunt u de Rotterdampas bestellen aan de balie in het Huis van de Stad. Adres: Burgemeester Jamesplein. Een afspraak maken is niet nodig.

U neemt daarvoor mee:

  • de brief van de gemeente waarin staat dat uw inkomen lager is dan 120% van het minimum inkomen;
  • een geldig legitimatiebewijs;
  • een foto van uw kind (eren) voor wie u een gratis pas aanvraagt (Een foto op uw telefoon is ook geschikt. Van uzelf wordt ter plekke een foto gemaakt voor op de pas);
  • een pinpas om uw pas te betalen.

Binnen vijf werkdagen krijgt u de Rotterdampas thuisgestuurd. De Rotterdampas is 1 jaar geldig. Het pasjaar loopt van 1 maart tot 1 maart. Daarna kunt u een nieuwe pas aanschaffen.

Mijn Rotterdampas is verloren/gestolen. Wat nu?

Laat uw pas blokkeren! Mail uw gegevens naar info@rotterdampas.nl en maak in uw mail duidelijk dat u uw pas wilt blokkeren. Heeft u een tegoed op uw pas? Bel direct met tel. (010) 498 46 66 om uw pas te blokkeren. Zo voorkomt u dat iemand anders uw tegoed kan uitgeven.

Acties waar u al gebruik van heeft gemaakt, zijn van de vervangende pas afgeschreven. De originele pas wordt geblokkeerd. Let op! Een vervangende pas voor een kind (t/m 17 jaar) kan alleen door een ouder/verzorger worden aangeschaft.

Aanvraagformulier Rotterdampas gereduceerd tarief

06 november 2017, pdf, 239kB

Download dit bestand