Rotterdampas kopen met laag inkomen

Inwoners met een laag inkomen (tot 120% bijstandsnorm) kunnen de Rotterdampas met korting kopen. De pas kost dan € 5,00 per persoon. Voor inwonende kind(eren) tot en met 17 jaar is de pas gratis als één van de ouders de pas koopt. Deze kunt u via het kindpakket aanvragen. Maar het kindpakket heeft nog meer te bieden. Kijk hiervoor op de pagina van het kindpakket.

Denkt u in aanmerking te komen voor de Rotterdampas met korting, vul dan het aanvraagformulier in en stuur deze samen met de gevraagde bewijsstukken (zie aanvraagformulier) naar de gemeente Gouda, afdeling inkomen/stadspas, Antwoordnummer 10005, 2800 VB Gouda.

U hoort dan zo snel mogelijk of u in aanmerking komt voor de korting. Dit staat in de brief die u van ons krijgt.

U komt in aanmerking
Komt u in aanmerking? Dan kunt u de Rotterdampas bestellen aan de balie in het Huis van de Stad. Adres: Burgemeester Jamesplein. Een afspraak maken is niet nodig.

U neemt daarvoor mee:

  • de brief van de gemeente waarin staat dat uw inkomen lager is dan 120% van het minimum inkomen;
  • een geldig legitimatiebewijs;
  • een foto van uw kind (eren) voor wie u een gratis pas aanvraagt (Een foto op uw telefoon is ook geschikt. Van uzelf wordt ter plekke een foto gemaakt voor op de pas);
  • een pinpas om uw pas te betalen.

Binnen vijf werkdagen krijgt u de Rotterdampas thuisgestuurd. De Rotterdampas is één jaar geldig. Het pasjaar loopt van 1 maart tot 1 maart. Daarna kunt u een nieuwe pas aanschaffen.

Kijk voor meer informatie op de algemene pagina van de Rotterdampas.