Rotterdampas kopen met laag inkomen

Inwoners met een laag inkomen (tot 120% bijstandsnorm) kunnen de Rotterdampas met korting kopen. De pas kost dan €5,00 per persoon. Voor inwonende kind(eren) tot en met 17 jaar is de pas gratis als één van de ouders de pas koopt. 

Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen biedt de gemeente Gouda het Kindpakket aan. Een deel van het Kindpakket wordt op de Rotterdampas geplaatst, zoals:

  • Jeugdtegoed voor kinderen van 4 t/m 17 jaar

Elk kind krijgt €150,- op de Rotterdampas gestort voor het kopen van kinderkleding, schoolspullen en spullen voor sport of cultuur. Met de pas kan afgerekend worden in de winkels en bedrijven in Gouda die aangesloten zijn bij het Kindpakket. Het bedrag moet besteed worden in het jaar dat de Rotterdampas geldig is, daarna vervalt het (rest)bedrag. De Rotterdampas is één jaar geldig. Het pasjaar loopt van 1 maart tot 1 maart.

  • Tegoedbonnen voor een activiteit naar keuze

Met de Rotterdampas vergoedt de gemeente de kosten voor het lidmaatschap van sportverenigingen, kosten voor muzieklessen of kosten voor zwemlessen van kinderen van 4 t/m 17 jaar. Daarvoor worden twee bonnen van ieder zes maanden contributie op de Rotterdampas geplaatst. De Rotterdampas kun je gebruiken bij deelnemende partners.

Maar het Kindpakket heeft nog meer te bieden. Kijk hiervoor op www.gouda.nl/kindpakket.

Denkt u in aanmerking te komen voor de Rotterdampas met korting, vul dan het aanvraagformulier in en stuur deze samen met de gevraagde bewijsstukken (zie aanvraagformulier) naar de gemeente Gouda, afdeling inkomen/stadspas, Antwoordnummer 10005, 2800 VB Gouda.

U hoort dan zo snel mogelijk of u in aanmerking komt voor de korting. Dit staat in de brief die u van ons krijgt.

U komt in aanmerking
Komt u in aanmerking? Dan kunt u de Rotterdampas bestellen aan de balie in het Huis van de Stad. Adres: Burgemeester Jamesplein. Een afspraak maken is niet nodig.

U neemt daarvoor mee:

  • de brief van de gemeente waarin staat dat uw inkomen lager is dan 120% van het minimum inkomen;
  • een geldig legitimatiebewijs;
  • een foto van uw kind (eren) voor wie u een gratis pas aanvraagt (Een foto op uw telefoon is ook geschikt. Van uzelf wordt ter plekke een foto gemaakt voor op de pas);
  • een pinpas om uw pas te betalen.

Binnen vijf werkdagen krijgt u de Rotterdampas thuisgestuurd. De Rotterdampas is 1 jaar geldig. Het pasjaar loopt van 1 maart tot 1 maart. Daarna kunt u een nieuwe pas aanschaffen.

Mijn Rotterdampas is verloren/gestolen. Wat nu?

Laat uw pas blokkeren! Mail uw gegevens naar info@rotterdampas.nl en maak in uw mail duidelijk dat u uw pas wilt blokkeren. Heeft u een tegoed op uw pas? Bel direct naar tel. (010) 498 46 66 om uw pas te blokkeren. Zo voorkomt u dat iemand anders uw tegoed kan uitgeven.

Acties waar u al gebruik van heeft gemaakt, zijn van de vervangende pas afgeschreven. De originele pas wordt geblokkeerd. Let op! Een vervangende pas voor een kind (t/m 17 jaar) kan alleen door een ouder/verzorger worden aangeschaft.