Rotterdampas kopen met laag inkomen

Inwoners met een laag inkomen (tot 120% bijstandsnorm) kunnen de Rotterdampas met korting kopen. De pas kost dan € 5,00 per persoon. Denkt u in aanmerking te komen voor de Rotterdampas met korting, vraag de pas aan via onderstaande knop. U hoort dan zo snel mogelijk of u in aanmerking komt voor de korting. Dit staat in de brief die u van ons krijgt.

Rotterdampas met korting aanvragen

Voor inwonende kind(eren) tot en met 17 jaar is de Rotterdampas gratis als één van de ouders de Rotterdampas met korting koopt. Dit kunt u via het kindpakket aanvragen. Maar het kindpakket heeft nog meer te bieden. Kijk hiervoor op de pagina van het kindpakket.

U komt in aanmerking
Komt u in aanmerking? Dan kunt u de Rotterdampas bestellen aan de balie in het Huis van de Stad. Adres: Burgemeester Jamesplein. Maak hiervoor een afspraak via 14 0182.

U neemt daarvoor mee:

  • de brief van de gemeente waarin staat dat uw inkomen lager is dan 120% van het minimum inkomen;
  • een geldig legitimatiebewijs;
  • een foto van uw kind (eren) voor wie u een gratis pas aanvraagt (Een foto op uw telefoon is ook geschikt. Van uzelf wordt ter plekke een foto gemaakt voor op de pas);
  • een pinpas om uw pas te betalen.

Binnen vijf werkdagen krijgt u de Rotterdampas thuisgestuurd. De Rotterdampas is één jaar geldig. Het pasjaar loopt van 1 maart tot 1 maart. Daarna kunt u een nieuwe pas aanschaffen.

Kijk voor meer informatie op de algemene pagina van de Rotterdampas.