Rotterdampas

Met de Rotterdampas kunt u meer dan 750 leuke dingen doen. Gratis, of met korting! Iedereen kan een pas kopen.

Poster RotterdampasRotterdampas

Gouda heeft als stadspas gekozen voor de Rotterdampas. Met de Rotterdampas heeft u gratis (of met korting) toegang tot veel activiteiten in Gouda en de regio. Zoals korting op de film of gratis naar het museum. Maar ook goedkoop naar de dierentuin of een keer een gratis ijsje halen. Met de Rotterdampas kunt u ook allerlei leuke dingen buiten Gouda doen, bijvoorbeeld in Rotterdam, Delft of Den Haag. Hierdoor kunt u de kosten van de pas snel terugverdienen.

Kijk ook de website van de Rotterdampas of in het jaarmagazine dat u kunt downloaden.

Jaargids 2017 – maart 2018  (PDF). U kunt de jaargids ook online bekijken.

Rotterdampas kopen

Iedereen kan de Rotterdampas kopen voor €60,00 via http://www.rotterdampas.nl/bestellen. Een pas voor kinderen kan alleen worden besteld bij de gemeente, aan de balie in het Huis van de Stad en ook alleen in combinatie met een pas voor (een van de) ouders. Zij betalen € 12,50. Een afspraak maken is niet nodig. Adres: Burgemeester Jamesplein 1. Na enkele dagen krijgt u de Rotterdampas thuisgestuurd. De Rotterdampas is altijd tot 1 maart geldig, ongeacht in welke maand u deze aanschaft. Daarna kunt u een nieuwe pas kopen.

Inwoners met een laag inkomen (tot 120% bijstandsnorm) betalen € 5. Voor hun inwonende kind(eren) tot en met 17 jaar is de pas gratis als één van de ouders de Rotterdampas koopt. Meer infomatie vindt u op de pagina over Laag Inkomen en de pagina over het Kindpakket.

Het hele jaar door nieuwe acties

Er zijn allerlei acties in Gouda, gratis of met korting. Het hele (pas)jaar door worden er nieuwe acties toegevoegd, zoals lastminute-, maand- en seizoenacties. Zoek eenvoudig een actie of laat je inspireren voor een leuke dag uit. Bekijk alle leuke acties op http://www.rotterdampas.nl.

Wat dacht u van:
•    1 x gratis entree bij MonkeyTown
•    1 gratis pannenkoek bij de Pannekoe.
•    onbeperkt gratis entree bij Museum Gouda

Alle acties in Gouda vindt u op de website van de Rotterdampas.

In de regio

Met uw Rotterdampas kunt u niet alleen genieten van voordelige uitjes in Gouda, u kunt van alles doen in de hele regio!
Bijvoorbeeld:
•    1 x gratis entree attractiepark Duinrell
•    1 x Diergaarde Blijdorp entree geen € 22,- maar € 5,- of 1 x 50% korting op uw abonnement
•    1 x gratis entree Omniversum
•    Kunsthal Rotterdam onbeperkt gratis
•    Haags Historisch Museum onbeperkt gratis
•    Escher in het Paleis (in Den Haag) onbeperkt gratis
•    1 x gratis rondvaart met de Spido in Rotterdam
•    1 x gratis rondvaart in fluisterboot in Schiedam

Meer dan 750 acties in de hele regio vindt u op de website van de Rotterdampas. De aanbiedingen en voorwaarden die daar staan zijn bindend.

Gratis Rotterdampas voor mantelzorgers

Gemeente Gouda waardeert uw inzet als mantelzorger. U zorgt intensief voor een ander, en bent daarom mantelzorger. Misschien heeft u daar bewust voor gekozen, misschien is die situatie zo gegroeid. In ieder geval is de gemeente Gouda erg blij met uw goede zorgen. Daarom krijgen alle Goudse mantelzorgers een Rotterdampas cadeau als waardering! Om in aanmerking te komen voor de gratis pas moet u ingeschreven staan bij Mantelzorgcentraal. Dit kan via www.mantelzorgcentraal.nl, of eventueel via tel. 088 0234221. 

Korting voor studenten in Rotterdam

Woon je in Gouda maar studeer je in Rotterdam? Dan kun je in Rotterdam de pas aanvragen voor het studenten tarief van €12,50!  Let op! Je moet studeren (voltijd mbo, hbo of wo) in Rotterdam en je mag niet ouder zijn dan 33 jaar. Deze pas is alleen in de Rotterdampaswinkel te koop.
Adres:
Rotterdampaswinkel
Hoogstraat 110 (Centrale Bibliotheek) Rotterdam

Wat neem je mee?
•    Geldige collegekaart of bewijs van inschrijving.
•    Ter plekke wordt er een foto van je gemaakt.
Geen collegekaart? Neem legitimatie en het inschrijvingsbewijs van je opleiding mee.

Mijn Rotterdampas is verloren/gestolen. Wat nu?

Laat uw pas blokkeren! Mail uw gegevens naar info@rotterdampas.nl en maak in uw mail duidelijk dat u uw pas wilt blokkeren. Heeft u een tegoed op uw pas? Bel direct met tel. (010) 498 46 66 om uw pas te blokkeren. Zo voorkomt u dat iemand anders uw tegoed kan uitgeven.

Acties waar u al gebruik van heeft gemaakt, zijn van de vervangende pas afgeschreven. De originele pas wordt geblokkeerd. Let op! Een vervangende pas voor een kind (t/m 17 jaar) kan alleen door een ouder/verzorger worden aangeschaft.

Vragen?

Heeft u nog vragen over de Rotterdampas? Neem dan een kijkje bij de Veelgestelde vragen.