Het Gouds Sportakkoord

Sporten en bewegen is niet alleen goed voor je lichaam, het is ook nog eens heel leuk! Voor de één betekent sport presteren, voor de ander gezelligheid en andere mensen ontmoeten. In Gouda zijn veel sportmogelijkheden, maar er kan nog zoveel meer met sport en bewegen. Daarom heeft Gouda een Gouds Sportakkoord, opgesteld door sportverenigingen en andere -aanbieders, onderwijs-, zorg- en welzijnsorganisaties, SPORT●GOUDA én de gemeente.

5 pijlers

In het akkoord staan ambities om Gouda nog sportiever te maken en de kracht van sport en bewegen verder te vergroten. Daarbij wordt ingezet op 5 pijlers: 

  • Toekomstbestendige sport- en beweegaanbieders
  • Dichtbij sporten
  • Meedoen
  • Vaardig in bewegen
  • Topsport die inspireert

Het Gouds Sportakkoord staat vol met ideeën om zoveel mogelijk inwoners van Gouda een leven lang en met plezier te laten bewegen en sporten. Want: met sport kan iedereen zich uitleven; als sporter, trainer, organisator, bestuurder of supporter!

Bekijk het Gouds Sportakkoord (pdf).

Geld beschikbaar uit SportakkoordPOT 

Logo_Gouds_sportakkoord

Per 1 september kan iedereen budget aanvragen uit de Gouds SportakkoordPOT. Het gaat hierbij om incidentele bijdragen die bedoeld zijn om initiatieven te vergemakkelijken, de realisatie te versnellen of zaken beter aan te pakken. Sportwethouder Michiel Bunnik: “Deze middelen zijn bedoeld als een impuls om een beweging in gang te zetten. Daarom is het van belang om met elkaar te kijken hoe er zo veel mogelijk ideeën uit het Gouds Sportakkoord gerealiseerd kunnen worden, die bijdragen aan het doel om meer mensen in Gouda in beweging te brengen”. 

Via de website van SPORTâ—ŹGOUDA kunt u budget aanvragen en de voorwaarden lezen.

Meedoen aan het Gouds Sportakkoord?

Er zijn al meer dan 50 organisaties die het Gouds Sportakkoord ondersteunen en het belang van sport en bewegen dus onderschrijven. Bent u nog niet een van die organisaties? Onderteken namens uw organisatie het Sportakkoord.

 

logo partners gouds sportakkoord

Klik op de afbeelding om de pagina met alle partners van het Sportakkoord te openen.

Meer weten over het Sportakkoord?

Heeft u na het lezen nog vragen, suggesties of inzichten die u wilt delen? Neem contact op met SPORT.GOUDA of de gemeente.