Expositieruimte

In de etalage van de stad is te zien wat er in (cultureel) Gouda leeft. In het Huis van de Stad kan iedereen gratis exposeren, met een voor Gouda interessante tentoonstelling. Iedere maand is er een nieuwe Expositie.

De wisselende exposities zijn vrij toegankelijk en te vinden in het Huis van de Stad op de begane grond in de grote hal, links naast de ingang.

Wilt u exposeren in het Huis van de Stad?

Stuur dan een mail met een korte beschrijving van uw werk naar expositie@gouda.nl, maar kijk eerst even naar de voorwaarden. U hoeft geen Gouwenaar te zijn, maar uw expositie moet wel een link hebben met onze stad.

Nu te zien in de Etalage van de Stad

Expositie juli 2017:  Kleurrijk Gouda met andere ogen

Voor de expositie 'Kleurrijk Gouda met andere ogen' in het Huis van de Stad stelde fotograaf en schrijver Harm Dessens - Hakkoer een speciale selectie van zijn werk over en rondom Gouda samen.

Harm legt met zijn gevoel de werkelijkheid vast en creëert hiermee zijn eigen realiteit. Door gebruik van verrassende standpunten, het verleggen van de horizon en door het spelen met kleuren zal de bezoeker in zijn beelden het esthetische én het bovennatuurlijke in de natuur en stad ervaren. Een ontdekking van het leven in het leven. Het leven met een begin, een eind, en dat dat nooit stopt. Met andere ogen kijkend ontdekte Harm door het leven getekende plaatsen bij oude boerderijen en andere bijzondere locaties. Dat leven laat ook het verval zien. 

Door zijn foto’s in 'zwart wit' en met andere kleuren te ontwikkelen ontdekte hij, dat de gemiste dramatiek in de foto’s komt. Hierdoor enthousiast geworden paste hij zijn speurtocht aan. Het resultaat  is op de foto-expositie en in het fotoboek te zien.

expo 2017

Openingstijden

De expositieruimte in het Huis van de Stad is, tijdens openingstijden maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur, vrij toegankelijk.