Expositieruimte

In de etalage van de stad is te zien wat er in (cultureel) Gouda leeft. In het Huis van de Stad kan iedereen gratis exposeren, met een voor Gouda interessante tentoonstelling. Iedere maand is er een nieuwe Expositie.

De wisselende exposities zijn vrij toegankelijk en te vinden in het Huis van de Stad op de begane grond in de grote hal, links naast de ingang.

Nu te zien in de Etalage van de Stad

Expositie oktober 2017: GouwePalet - 'DROMEN'

Het GouwePalet exposeert van 2 t/m 30 oktober in het Huis van de Stad. Deze Goudse vereniging van amateur- en professionele kunstschilders en tekenaars bestaat dit jaar 30 jaar en viert dat met een thematentoonstelling ‘DROMEN’. Vincent van Gogh gebruikte zijn dromen als inspiratie: “Ik droom mijn schilderij en schilder mijn droom”, schreef hij aan zijn broer Theo.

Ook de leden van het GouwePalet hebben hun droom of droombeeld op eigen wijze en met diverse technieken geschilderd. De werken vertellen ieder een eigen verhaal. Daarnaast wordt er een fotopresentatie getoond van de expositie ‘GouwePalet schildert Erasmus’, die vorig jaar oktober in de Agnietenkapel te zien was tijdens zotte zaterdag.

expositieposter oktober

Openingstijden

De expositieruimte in het Huis van de Stad is vrij toegankelijk. U kunt de expositie bekijken van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

Wilt u exposeren in het Huis van de Stad?

Stuur dan een mail met een korte beschrijving van uw werk naar expositie@gouda.nl, maar kijk eerst even naar de voorwaarden. U hoeft geen Gouwenaar te zijn, maar uw expositie moet wel een link hebben met onze stad.