Expositieruimte

In de etalage van de stad is te zien wat er in (cultureel) Gouda leeft. In het Huis van de Stad kan iedereen gratis exposeren, met een voor Gouda interessante tentoonstelling. Iedere maand is er een nieuwe Expositie.

De wisselende exposities zijn vrij toegankelijk en te vinden in het Huis van de Stad op de begane grond in de grote hal, links naast de ingang.

Wilt u exposeren in het Huis van de Stad?

Stuur dan een mail met een korte beschrijving van uw werk naar expositie@gouda.nl, maar kijk eerst even naar de voorwaarden. U hoeft geen Gouwenaar te zijn, maar uw expositie moet wel een link hebben met onze stad.

Nu te zien in de Etalage van de Stad

Expositie augustus 2017: 'Vanuit de duisternis'

Jeannette Nieuwesteeg exposeert deze maand in het Huis van de Stad. Zij geeft workshops en cursussen in mozaïek. Ooit begon dit als een hobby maar inmiddels heeft Jeannette haar eigen atelier: MoZaEnZo.

Expositie
Jeannette Nieuwesteeg bij één van haar werken in het Huis van de Stad.

Een duistere periode in haar leven diende als inspiratiebron voor haar vrije werk. Het werken met mozaïek heeft haar enorm geholpen om orde in de chaos van het bestaan te creëren en om haar binnenwereld naar buiten te brengen. Haar werk is geheel afhankelijk van haar gemoedstoestand en inspiratie. Het verloop van duistere naar lichtere tijden met zijn ups en downs is duidelijk waarneembaar in haar werk, net als haar technische ontwikkeling in de mozaïek.

Expositie aug 2017

Openingstijden

De expositieruimte in het Huis van de Stad is, tijdens openingstijden maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur, vrij toegankelijk.