Expositieruimte

In de etalage van de stad is te zien wat er in (cultureel) Gouda leeft. In het Huis van de Stad kan iedereen gratis exposeren, met een voor Gouda interessante tentoonstelling. Iedere maand is er een nieuwe expositie.

De wisselende exposities zijn vrij toegankelijk en te vinden in het Huis van de Stad op de begane grond in de grote hal, links naast de ingang.

Openingstijden

De expositieruimte in het Huis van de Stad is vrij toegankelijk. U kunt de expositie bekijken van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

Wilt u exposeren in het Huis van de Stad?

Stuur dan een mail met een korte beschrijving van uw werk naar expositie@gouda.nl, maar kijk eerst even naar de voorwaarden. U hoeft geen Gouwenaar te zijn, maar uw expositie moet wel een link hebben met onze stad.

Opening expositie

Helaas is het niet mogelijk om de opening van een expositie in het Huis van de Stad te vieren. De expositieruimte is namelijk niet geschikt voor een receptie of een feestje.

Expositie november: Een 'expoëzitie' in het Huis van de Stad

Deze maand exposeert de Goudse Rob Haster in het Huis van de Stad. De tentoonstelling bestaat uit ruim twintig gedichten. "Gouda staat bol van betoverend beeldende kunst'', dat was de conclusie van Haster, toen hij kunstwerken uit Gouda zocht voor zijn tweede dichtbundel ‘Uit beeld tevoorschijn’. Deze bundel is eind 2017 grotendeels in eigen beheer uitgekomen. De bundel bevat zo’n veertig gedichten bij veertig Goudse kunstwerken. “Als je denkt dat je ze allemaal gevonden hebt, vind je wéér een klein atelier in een steegje”, aldus Haster.

Het is een klein unicum dat gedichten geëxposeerd worden, maar eigenlijk vraagt deze poëzie daar ook om. Het zijn verwoordingen van beelden, die zelf ook weer beelden oproepen. Verschillende Goudse kunstenaars zijn bereid gevonden om hun werken bij de verzen te plaatsen. Dan ontstaat voor de kijker een ervaring waarin de gedichten gekoppeld worden aan hun eigen gevoel bij de kunst die ernaast staat of hangt. Alle woorden zijn van inkt, maar de beeldende werken zijn van verschillende materialen, zoals hout, glas, schilderdoek, keramiek, foto’s en brons. Een veelzijdige ‘expoëzitie’ dus!

Afbeelding expositie november

U bent van harte welkom om de expositie te bekijken tijdens de openingstijden van het Huis van de Stad.