Expositieruimte

In de etalage van de stad is te zien wat er in (cultureel) Gouda leeft. In het Huis van de Stad kan iedereen gratis exposeren, met een voor Gouda interessante tentoonstelling. Iedere maand is er een nieuwe expositie.

De wisselende exposities zijn vrij toegankelijk en te vinden in het Huis van de Stad op de begane grond in de grote hal, links naast de ingang.

Openingstijden

De expositieruimte in het Huis van de Stad is vrij toegankelijk. U kunt de expositie bekijken van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

Wilt u exposeren in het Huis van de Stad?

Stuur dan een mail met een korte beschrijving van uw werk naar expositie@gouda.nl, maar kijk eerst even naar de voorwaarden. U hoeft geen Gouwenaar te zijn, maar uw expositie moet wel een link hebben met onze stad.

Opening expositie

Helaas is het niet mogelijk om de opening van een expositie in het Huis van de Stad te vieren. De expositieruimte is namelijk niet geschikt voor een receptie of een feestje.

Expositie december: 'De Goudse Streek' in het Huis van de Stad

De teken- en schilderclub ‘De Goudse Streek’ exposeert t/m vrijdag 28 december in het Huis van de Stad. Tijdens de openingstijden zijn een groot tableau, bestaande uit 42 afzonderlijke doekjes, met als thema ‘Museum Gouda’ en circa twintig individuele schilderijen te zien.

De geëxposeerde werken zijn gemaakt met verschillende technieken, zoals aquarel, acryl- en olieverf en tonen zeer uiteenlopende onderwerpen. De leden van de schilderclub zijn enthousiaste amateurschilders.

‘De Goudse Streek’ bestaat inmiddels 45 jaar en telt ongeveer zestig leden. De vereniging beschikt over een groot atelier in het Nelson Mandela Centrum aan de Bernadottelaan in Gouda. Drie keer in de week, op dinsdag- en donderdagavond en woensdag overdag kan daar door de leden geschilderd en getekend worden. Kijk voor meer informatie op www.degoudsestreek.nl.

Afbeelding expositie november

U bent van harte welkom om de expositie te bekijken tijdens de openingstijden van het Huis van de Stad.