Expositieruimte

In de etalage van de stad is te zien wat er in (cultureel) Gouda leeft. In het Huis van de Stad kan iedereen gratis exposeren, met een voor Gouda interessante tentoonstelling. Iedere maand is er een nieuwe expositie.

De wisselende exposities zijn vrij toegankelijk en te vinden in het Huis van de Stad op de begane grond in de grote hal, links naast de ingang.

Openingstijden

De expositieruimte in het Huis van de Stad is vrij toegankelijk. U kunt de expositie bekijken van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

Wilt u exposeren in het Huis van de Stad?

Stuur dan een mail met een korte beschrijving van uw werk naar expositie@gouda.nl, maar kijk eerst even naar de voorwaarden. U hoeft geen Gouwenaar te zijn, maar uw expositie moet wel een link hebben met onze stad.

Opening expositie

Helaas is het niet mogelijk om de opening van een expositie in het Huis van de Stad te vieren. De expositieruimte is namelijk niet geschikt voor een receptie of een feestje.

Expositie september: 'Schilderen, het loslaten van willen én denken'

Het loslaten van willen en denken.. wat overblijft: voelen en het lef hebben om dit op doek aan te brengen.

PABLO, geboren in 1960 te Gouda, is een dochter van een Nederlandse vader en een Kroatische moeder. Het Slavische bloed zorgt voor pit en passie. Dit werd al van jongs af aan neergezet op de bühne in de vorm van zang en theater. Later is het meer onderbouwd met opleidingen in Kunstzinnige Vorming en de Theateracademie. De opleiding voor Lichaamsgerichte Psychotherapie geeft de creativiteit meer ‘bezieling’.

Sinds een aantal jaar is, als nieuwe uitdaging, het schilderen ontdekt. Kleur en beweging, welke samen een uiting geven aan ‘Dat wat Is’. Het eigen maken van de Italiaanse taal heeft de passie nog meer versterkt . Dit komt tot uiting in Italiaanse titels die de doeken een diepere lading meegeven, evenals de korte hersenspinsels die na de voltooiing van een doek naar binnen vallen. 

Het doel van de expositie is om jou te inspireren én te raken.

Expositie september