Expositieruimte

In de etalage van de stad is te zien wat er in (cultureel) Gouda leeft. In het Huis van de Stad kan iedereen gratis exposeren, met een voor Gouda interessante tentoonstelling. Iedere maand is er een nieuwe expositie.

De wisselende exposities zijn vrij toegankelijk en te vinden in het Huis van de Stad op de begane grond in de grote hal, links naast de ingang.

Openingstijden

De expositieruimte in het Huis van de Stad is vrij toegankelijk. U kunt de expositie bekijken van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

Wilt u exposeren in het Huis van de Stad?

Stuur dan een mail met een korte beschrijving van uw werk naar expositie@gouda.nl, maar kijk eerst even naar de voorwaarden. U hoeft geen Gouwenaar te zijn, maar uw expositie moet wel een link hebben met onze stad.

Opening expositie

Helaas is het niet mogelijk om de opening van een expositie in het Huis van de Stad te vieren. De expositieruimte is namelijk niet geschikt voor een receptie of een feestje.

Expositie september: Art(ists) for the Rainforest

In de maand september kunt u de schilderijen bewonderen van Art(ists) for the Rainforest.

Begin 2019 is met hulp van stichting Picaflores.org een initiatief gestart om het bewustzijn voor het Amazone regenwoud te vergroten langs de weg van de kunst. Er werd daarvoor contact gelegd met de schilders van de USKO Ayar academie in de regenwoud-stad Pucallpa, in Peru. Deze school voor jonge kunstenaars is in 1988 opgericht door visionaire schilder Pablo Amaringo die daarvoor in 1992 een onderscheiding heeft gekregen van de Verenigde Naties vanwege de bijdrage aan de bewustwording voor de ecosystemen van de Amazone. Hij heeft meer dan 700 jonge kinderen in Peru opgeleid tot kunstenaar en een aantal daarvan is inmiddels internationaal doorgebroken, vooral in de VS. Naast kunst leerden de kinderen over de Engelse taal, aardrijkskunde en Biologie (de ecosystemen van het regenwoud).

expositie september 2019

De kunst is geworteld in de tribale volken van de Amazone. Enerzijds is er de weergave van de natuur zoals die door de inheemse bevolking wordt gezien. Anderzijds is in een aantal schilderijen de cosmovisie, de spirituele dimensie gevisualiseerd met sterke symboliek van dieren, planten en de hemelse sfeer. De traditionele medicijnman neemt daarin vaak een belangrijke rol in. Andere schilders hebben hun eigen stijl ontwikkeld waarbij het menselijke oog bijvoorbeeld onderwerp van studie is.

expositie september 2

Bekijk de expositie

Komt u vooral langs om de expositie te bekijken in het Huis van de Stad! De expositieruimte is vrij toegankelijk. U kunt de expositie bekijken tijdens de openingstijden: van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.