Expositieruimte

In de etalage van de stad is te zien wat er in (cultureel) Gouda leeft. In het Huis van de Stad kan iedereen gratis exposeren, met een voor Gouda interessante tentoonstelling. Iedere maand is er een nieuwe expositie.

De wisselende exposities zijn vrij toegankelijk en te vinden in het Huis van de Stad op de begane grond in de grote hal, links naast de ingang.

Openingstijden

De expositieruimte in het Huis van de Stad is vrij toegankelijk. U kunt de expositie bekijken van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

Wilt u exposeren in het Huis van de Stad?

Stuur dan een mail met een korte beschrijving van uw werk naar expositie@gouda.nl, maar kijk eerst even naar de voorwaarden. U hoeft geen Gouwenaar te zijn, maar uw expositie moet wel een link hebben met onze stad.

Opening expositie

Helaas is het niet mogelijk om de opening van een expositie in het Huis van de Stad te vieren. De expositieruimte is namelijk niet geschikt voor een receptie of een feestje.

Nu te zien: 'Meesterstukken'

De Buurtstee teken- en schilderclub exposeert t/m 31 januari in het Huis van de Stad met de jubileumexpositie (25 jaar) ‘Meesterstukken’. Er exposeren drie groepen cursisten. In totaal zijn er 32 deelnemers waarvan sommige ook al heel lang naar de Buurtstee komen.

De cursus wordt al die jaren al verzorgd door Marrianne Waalwijk, elk seizoen maakt zij een nieuw programma waarin diverse teken- en schildertechnieken aan bod komen en ook andere materialen worden gebruikt. Ongeveer één keer per jaar gaan ze naar een museum om inspiratie op te doen. De werken van de deelnemers hangen in de benedenruimte van het wijkgebouw de Buurtstee zodat ook andere gebruikers de resultaten kunnen zien.

Expositie januari 2018