Expositieruimte

In de etalage van de stad is te zien wat er in (cultureel) Gouda leeft. In het Huis van de Stad kan iedereen gratis exposeren, met een voor Gouda interessante tentoonstelling. Iedere maand is er een nieuwe expositie.

De wisselende exposities zijn vrij toegankelijk en te vinden in het Huis van de Stad op de begane grond in de grote hal, links naast de ingang.

Openingstijden

De expositieruimte in het Huis van de Stad is vrij toegankelijk. U kunt de expositie bekijken van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

Wilt u exposeren in het Huis van de Stad?

Stuur dan een mail met een korte beschrijving van uw werk naar expositie@gouda.nl, maar kijk eerst even naar de voorwaarden. U hoeft geen Gouwenaar te zijn, maar uw expositie moet wel een link hebben met onze stad.

Opening expositie

Helaas is het niet mogelijk om de opening van een expositie in het Huis van de Stad te vieren. De expositieruimte is namelijk niet geschikt voor een receptie of een feestje.

Expositie juli

Deze maand exposeren leerlingen van de Ark hun kunstwerken in het Huis van de Stad.

Na het voortgezet speciaal onderwijs op de Ark gaan de leerlingen werken. Sommigen in de horeca, andere bij groenvoorzieningen, verzorging, techniek of in een winkel. De workshops, gegeven door Else Hofstede, hadden het thema 'werknemer'.  In de workshops kregen leerlingen de opdracht om onder andere taarten, dieren en landschappen te maken van restjes stof uit de zeilmakerij. De stofjes waren het kleurenpalet. Leerlingen raakte geïnspireerd door de kleuren en restvormen van het materiaal. Wat resulteerde in hele mooie collages. Deze collages zijn samengebracht in wandkleden.

Afbeelding expositie juli
 
Er zal  ook een impressie te zien zijn van collages van leerlingen speciaal onderwijs op de Ark. Deze workshops zijn ook door Else gegeven.

Komt u vooral langs om de expositie te bekijken in het Huis van de Stad! De expositieruimte is vrij toegankelijk. U kunt de expositie bekijken tijdens de openingstijden: van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.