Expositieruimte

In de etalage van de stad is te zien wat er in (cultureel) Gouda leeft. In het Huis van de Stad kan iedereen gratis exposeren, met een voor Gouda interessante tentoonstelling. Iedere maand is er een nieuwe expositie.

De wisselende exposities zijn vrij toegankelijk en te vinden in het Huis van de Stad op de begane grond in de grote hal, links naast de ingang.

Openingstijden

De expositieruimte in het Huis van de Stad is vrij toegankelijk. U kunt de expositie bekijken van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

Wilt u exposeren in het Huis van de Stad?

Stuur dan een mail met een korte beschrijving van uw werk naar expositie@gouda.nl, maar kijk eerst even naar de voorwaarden. U hoeft geen Gouwenaar te zijn, maar uw expositie moet wel een link hebben met onze stad.

Opening expositie

Helaas is het niet mogelijk om de opening van een expositie in het Huis van de Stad te vieren. De expositieruimte is namelijk niet geschikt voor een receptie of een feestje.

Expositie november: 'Interieur Extra-Ordinair'

Cursistenwerk verruilt tijdelijk de muren en sokkels van Cultuurhuis Garenspinnerij voor die van het Huis van de Stad. Er gebeurt véél in de Garenspinnerij aan de Turfsingel. Jong en oud tekent, schildert, bouwt, fotografeert en zeefdrukt erop los. Het werk dat men maakt is al even divers als de bezoekers van de Garenspinnerij zelf. Losjes abstract, gedetailleerd figuratief, esthetisch of conceptueel: voor elke liefhebber is er een passende cursus te vinden.

De overzichtstentoonstelling in het Huis van de Stad toont dan ook een boeiende dwarsdoorsnede van al het moois dat oorsprong vindt in de Garenspinnerij. Werk dat met liefde en aandacht gemaakt is. Want zoals een cursist het verwoordt: "Omdat ik schilder kan ik veel beter kijken naar alles, de natuur, groot en heel klein, naar mensen, straatbeelden en schilderijen en tekeningen in musea. Schilderen is eigenlijk alleen maar streepjes verf naast of op elkaar zetten. Niet alles hoeft niet zo mooi te zijn dat ik het aan de muur hang, maar vaak ben ik heel gelukkig met mijn werk en ik laat het als het kan ook graag zien op een expositie. Het gelukkigst word ik van het doen, het tekenen, het schilderen, het laten ontstaat van iets wat er nog niet was." Van foto tot schilderij, van beeld tot schets, van aquarel tot olieverf, er is voor ieder wat wils te zien.

Foto van kunstwerken expositie november 2019

Bekijk de expositie

Komt u vooral langs om de expositie te bekijken in het Huis van de Stad! De expositieruimte is vrij toegankelijk. U kunt de expositie bekijken tijdens de openingstijden: van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.