Expositieruimte

In de etalage van de stad is te zien wat er in (cultureel) Gouda leeft. In het Huis van de Stad kan iedereen gratis exposeren, met een voor Gouda interessante tentoonstelling. Iedere maand is er een nieuwe expositie.

De wisselende exposities zijn vrij toegankelijk en te vinden in het Huis van de Stad op de begane grond in de grote hal, links naast de ingang.

Openingstijden

De expositieruimte in het Huis van de Stad is vrij toegankelijk. U kunt de expositie bekijken van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

Wilt u exposeren in het Huis van de Stad?

Stuur dan een mail met een korte beschrijving van uw werk naar expositie@gouda.nl, maar kijk eerst even naar de voorwaarden. U hoeft geen Gouwenaar te zijn, maar uw expositie moet wel een link hebben met onze stad.

Opening expositie

Helaas is het niet mogelijk om de opening van een expositie in het Huis van de Stad te vieren. De expositieruimte is namelijk niet geschikt voor een receptie of een feestje.

Expositie mei: 'Oosterse Roots' in het Huis van de Stad

Deze maand exposeren cursisten van taalbureau SVS-inburgering in het Huis van de Stad. De expositie heet ‘Oosterse roots’. De werkstukken, schilderijen en keramiek zijn weliswaar in Nederland gemaakt maar tonen vaak gebouwen of landschappen uit het moederland van de inburgeraars.

Een van de exposanten, die de Nederlandse taal al bijzonder goed beheerst, schrijft gedichten. Op een indrukwekkende wijze weet ze haar gevoelens in haar tweede taal op papier te zetten. Aan de tentoonstelling werkt ook een exposante mee, die in haar moederland docente expressieve vakken was. Zij toont keramisch werk en heeft meegewerkt aan de inrichting van de tentoonstelling.

Komt u vooral langs om de expositie te bekijken in het Huis van de Stad! De expositieruimte is vrij toegankelijk. U kunt de expositie bekijken tijdens de openingstijden: van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

Afbeelding expositie mei
Foto: Alaaeddin