Expositieruimte

In de etalage van de stad is te zien wat er in (cultureel) Gouda leeft. In het Huis van de Stad kan iedereen gratis exposeren, met een voor Gouda interessante tentoonstelling. Iedere maand is er een nieuwe expositie.

De wisselende exposities zijn vrij toegankelijk en te vinden in het Huis van de Stad op de begane grond in de grote hal, links naast de ingang.

Openingstijden

De expositieruimte in het Huis van de Stad is vrij toegankelijk. U kunt de expositie bekijken van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

Wilt u exposeren in het Huis van de Stad?

Stuur dan een mail met een korte beschrijving van uw werk naar expositie@gouda.nl, maar kijk eerst even naar de voorwaarden. U hoeft geen Gouwenaar te zijn, maar uw expositie moet wel een link hebben met onze stad.

Opening expositie

Helaas is het niet mogelijk om de opening van een expositie in het Huis van de Stad te vieren. De expositieruimte is namelijk niet geschikt voor een receptie of een feestje.

Expositie januari: Blik op een waardig einde - de eenzame uitvaart

Soms overlijden er in Gouda mensen die kind noch kraai hebben. Mensen die voor de eenzaamheid gekozen hebben, of die door het lot alleen zijn komen te staan. Dan staan er bij het graf slechts de dragers van de uitvaartverzorger.

Maar ook wie eenzaam is, heeft recht op een waardige uitvaart. Daarom kent Gouda sinds 2018 zogenaamde ‘Dichters van Dienst’: dichters die een gedicht schrijven en voordragen bij een eenzame uitvaart. Fotografe Esther Lammers raakte gegrepen door de eenzame uitvaarten en maakte een fotoserie van een eenzame uitvaart in Gouda. Haar foto’s zijn samen met de gedichten van de Goudse Dichters van Dienst van 2 tot en met 31 januari te zien in de expositieruimte van het Huis van de Stad.

Een aantal maal per jaar wordt de gemeente benaderd om een uitvaart te verzorgen en bekostigen voor zogenaamde ‘minvermogenden’, mensen die zelf geen geld voor een uitvaart hadden en ook hun familie of vrienden niet, of voor mensen die zelfs geen vrienden en familie hebben en op die manier eenzaam worden begraven. Dan is alleen de uitvaartverzorger aanwezig. Sinds vorig jaar geeft de gemeente Gouda op initiatief van wethouder Rogier Tetteroo meer cachet aan een eenzame uitvaart in samenwerking met Monuta.

De tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door gemeente Gouda en Monuta.

Afbeelding expositie januari

Bekijk de expositie

Komt u vooral langs om de expositie te bekijken in het Huis van de Stad! De expositieruimte is vrij toegankelijk. U kunt de expositie bekijken tijdens de openingstijden: van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.