Expositieruimte

In de etalage van de stad is te zien wat er in (cultureel) Gouda leeft. In het Huis van de Stad kan iedereen gratis exposeren, met een voor Gouda interessante tentoonstelling. Iedere maand is er een nieuwe Expositie.

De wisselende exposities zijn vrij toegankelijk en te vinden in het Huis van de Stad op de begane grond in de grote hal, links naast de ingang.

Wilt u exposeren in het Huis van de Stad?

Stuur dan een mail met een korte beschrijving van uw werk naar expositie@gouda.nl, maar kijk eerst even naar de voorwaarden. U hoeft geen Gouwenaar te zijn, maar uw expositie moet wel een link hebben met onze stad.

Nu te zien in de Etalage van de Stad

Expositie maart: Landschappen en stadsgezichten door Renate Oskam

expoDe 48-jarige Renate Oskam is sinds een jaar of vier fanatiek aan het fotograferen geslagen. In de maand maart is haar werk te zien in de expositieruimte van het Huis van de Stad.

Ze heeft diverse fotografiecursussen gevolgd (o.a. bij Gouda Studio’s) en is zich daarbij in de technische kant van het fotograferen gaan verdiepen. “Van architectuur in voornamelijk zwart-wit  gaat de laatste tijd mijn voorkeur uit naar landschappen en stadsgezichten in kleur. Dit is dan ook mijn thema voor deze expositie. In en rond mijn woonplaats Gouda, valt op dit gebied heel veel te zien en te fotograferen.”

Alle foto’s op deze expositie zijn gemaakt in de Goudse binnenstad, langs de Gouderakse Tiendweg en langs de Breevaart tussen Gouda en Reeuwijk.

Openingstijden

De expositieruimte in het Huis van de Stad is, tijdens openingstijden maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur, vrij toegankelijk.