Expositieruimte

In de etalage van de stad is te zien wat er in (cultureel) Gouda leeft. In het Huis van de Stad kan iedereen gratis exposeren, met een voor Gouda interessante tentoonstelling. Iedere maand is er een nieuwe expositie.

De wisselende exposities zijn vrij toegankelijk en te vinden in het Huis van de Stad op de begane grond in de grote hal, links naast de ingang.

Openingstijden

De expositieruimte in het Huis van de Stad is vrij toegankelijk. U kunt de expositie bekijken van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

Wilt u exposeren in het Huis van de Stad?

Stuur dan een mail met een korte beschrijving van uw werk naar expositie@gouda.nl, maar kijk eerst even naar de voorwaarden. U hoeft geen Gouwenaar te zijn, maar uw expositie moet wel een link hebben met onze stad.

Opening expositie

Helaas is het niet mogelijk om de opening van een expositie in het Huis van de Stad te vieren. De expositieruimte is namelijk niet geschikt voor een receptie of een feestje.

Expositie juli: 'Verloren Gezichten'

De expositie van de maand juli is gemaakt door Abdelouahid El Mesnani. Abdelouahid is opgegroeid in een kunstenaars familie en woont in Gouda. Hij heeft zijn eigen methodes en technieken ontwikkeld waarmee hij zijn eigen beeldlijn heeft opgebouwd. 

De expositie gaat over 'verloren gezichten'. De Nederlandse samenleving is mede mogelijk gemaakt door verschillende culturen. Deze expositie is een deel van de Nederlandse cultuur. 'Verloren Gezichten' laat zien dat je de normen en waarden niet moet verliezen. 

expositie juli verloren gezichten