Kiezerspas

Wilt u in een andere gemeente stemmen dan waar u staat ingeschreven? Dan moet u een kiezerspas aanvragen.

Beschrijving

Met een kiezerspas kunt voor de Tweede Kamerverkiezingen en de Europees Parlementsverkiezingen stemmen in heel Nederland. Voor de verkiezing van provinciale staten kunt u overal in uw provincie stemmen. Voor de verkiezingen voor het waterschap kunt u overal binnen uw waterschap stemmen.

Bij gemeenteraadsverkiezingen kunt u geen kiezerspas aanvragen. U kunt dan alleen stemmen in de gemeente waar u staat ingeschreven. 

Een kiezerspas kunt u op twee manieren aanvragen:

1. Schriftelijk

Een kiezerspas kunt u schriftelijk aanvragen bij de gemeente waar u woont. Het aanvraagformulier Kiezerspas kunt u downloaden of afhalen in het Huis van de Stad. Uw schriftelijk verzoek moet uiterlijk vijf dagen voor de verkiezing door de gemeente zijn ontvangen. Heeft u al een stempas ontvangen? Stuur deze dan mee met het formulier.

2. Persoonlijk langskomen

U kunt ook persoonlijk een kiezerspas aanvragen. Dit kan tot op de dag vóór de stemming, tot 12.00 uur zonder afspraak. Hiervoor moet u zich persoonlijk met uw stempas en een legitimatiebewijs melden bij het Huis van de Stad. Daar wordt uw stempas ingenomen en ontvangt u een kiezerspas. 

Voor meer informatie neem contact op met de gemeente Gouda.

Voorwaarden

Nodig bij aanvraag:

  • geldig legitimatiebewijs
  • stempas
  • aanvraagformulier kiezerspas (bij schriftelijke aanvraag)