Collectief vraagafhankelijk vervoer (CVV)

Inwoners die slecht ter been zijn, of andere lichamelijke beperkingen hebben en daardoor geen gebruik  kunnen maken van het reguliere openbaar vervoer of de fiets, komen mogelijk in aanmerking voor de Wmo-vervoerspas.

Beschrijving

Met deze pas kunt u tegen een gereduceerd tarief reizen met de GroeneHartHopper. De GroeneHartHopper haalt u thuis op en zet u af waar u wilt. Op werkdagen van 6.00 tot 1.00 uur en in het weekeinde van 7.00 tot 1.00 uur. U dient de ritten wel tenminste vier uur van tevoren te bestellen via 0900 9988 778.
Een sociaal begeleider mag 10 retourritten met u mee. U moet dit wel bij de boeking bekend maken. Of iemand in aanmerking komt voor de Wmo-vervoerspas, wordt beoordeeld door een Wmo-consulent van de gemeente. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling Zorg en Welzijn van de gemeente Gouda.

Andere inwoners kunnen altijd meerijden met de GroeneHartHopper, maar  alleen tegen het normale tarief. Dit geldt ook voor Goudse inwoners van 65 jaar en ouder. Zij betalen ook het normale tarief. De 65+ pas geldt hier dus niet meer.

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met het Wmo-Loket.