Wijziging persoonsgegevens BRP

In de Basisregistratie Personen (BRP) staan de gegevens van alle inwoners van Nederland. Dit zijn gegevens zoals uw naam, adres, burgerservicenummer, burgerlijke staat en geboortedatum. Wilt u uw gegevens in de BRP of die van de minderjarige kinderen over wie u gezag heeft wijzigen? Dan kunt u dit bij de gemeente aanvragen.

Beschrijving

Hoe werkt het?

Uw eigen gegevens kunt u inzien via Eigen persoonsgegevens BRP , net als die van uw kinderen, via Opvragen van persoonsgegevens uit de BRP. Wanneer uw gegevens gewijzigd moeten worden, kunt u contact met ons opnemen en een verzoek tot wijziging doen.

Wat moet u doen?

Staan uw gegevens juist in de BRP maar heeft u toch een brief met verkeerde gegevens van ons ontvangen? Neem dan telefonisch contact met ons op via tel. 14 0182.

Zit er een fout in uw gegevens in de BRP of in die van uw kinderen? Dan kunt u een verzoek tot correctie indienen via Correctie persoonsgevens BRP.

Klopten de gegevens in de BRP eerder wel maar moeten ze nu worden aangepast? Sommige gegevens in de BRP worden automatisch aangepast, bijvoorbeeld als u trouwt in Nederland. Andere gegevens geeft u zelf door:

Adres

Als u binnen Nederland verhuisd bent, kunt u hier aan ons uw verhuizing doorgeven . Bent u naar het buitenland vertrokken bekijk dan Verhuizing naar het buitenland. Heeft u uw verhuizing al doorgegeven maar hebben wij dat verkeerd in de BRP opgenomen? Neem dan telefonisch contact met ons op via tel. 14 0182.

Achternaamgebruik

Als u getrouwd bent (geweest) of een partnerschap heeft laten registreren, kunt u bepalen met welke achternaam de gemeente u aanschrijft: met uw eigen achternaam, die van uw partner of een combinatie daarvan. Wilt u uw naamgebruik aanpassen? Bekijk dan Achternaamgebruik wijzigen.

Geslacht

Wilt u uw gegevens na een geslachtswijziging aanpassen of verwijderen? Bekijk dan: Wijziging geslacht.

Adoptie

Wil u gegevens aanpassen of verwijderen na een adoptie? Bekijk dan: Adoptie

Kosten

Een wijziging in de BRP aanvragen is gratis.

Zie ook