Geheimhouding persoonsgegevens

U kunt geheimhouding van uw persoonsgegevens aanvragen. Dit geldt dan voor alle persoonsgegevens in de basisregistratie personen (BRP). Deze beperking kan bijvoorbeeld nodig zijn als u in een Blijf-van-mijn-lijfhuis verblijft. U kunt dit eventueel later via de knop 'Online aanvragen via DigiD' weer intrekken.

Beschrijving

Online aanvragen via DigiD

Hoe werkt het?

Wilt u dat uw persoonsgegevens geheim blijven? Dan kunt u de gemeente vragen om uw gegevens geheim te houden. U kunt dit ook regelen voor uw kinderen tot 16 jaar. Als uw persoonsgegevens geheim zijn, worden deze alleen doorgegeven aan verplichte instanties. Voorbeelden hiervan zijn de Belastingdienst, politie en justitie.

De gemeente geeft uw gegevens nooit door aan particulieren en commerciële instellingen. Het maakt hierbij niet uit of uw gegevens wel of niet geheim zijn.

Geheimhouding bij verhuizing

Heeft u in Gouda geheimhouding aangevraagd en verhuist u binnen Gouda? Dan blijven uw gegevens geheim. Verhuist u naar een andere gemeente? Dan blijven uw gegevens ook geheim en hoeft u dus niet opnieuw geheimhouding aan te vragen.

Wat moet u doen?

U kunt via bovenstaande knop de geheimhouding van uw persoonsgegevens online wijzigen.

Schriftelijk of langskomen

U kunt de geheimhouding van uw gegevens ook schriftelijk wijzigen. Komt u liever langs? Dan kunt u de wijziging aanvragen aan de balie van het Huis van de Stad.

Schriftelijk aanvragen
Voor het schriftelijk wijzigen voor de geheimhouding van uw persoonsgegevens, kunt u ons een brief sturen waarin u uw verzoek beschrijft.

Meenemen

Als u aan de balie van het Huis van de Stad langskomt, neemt u dan het volgende mee:

•    Geldig identiteitsbewijs

Kosten

Het aanvragen van geheimhouding van uw persoonsgegevens is gratis.

Zie ook