Bewijzen en verzoeken

Persoonsgegevens wijzigen, Geheimhouding persoonsgegevens, Legalisatie handtekening, Nederlandse nationaliteit, Bewijs van Nederlanderschap, Verklaring onder ede of gelofte.

 • Correctie of aanvulling persoonsgegevens BRP

  Schrijven In de Basisregistratie Personen (BRP) staan de gegevens van alle inwoners van Nederland. Dit zijn gegevens zoals uw naam, adres, burgerservicenummer, burgerlijke staat en geboortedatum. Zit er een fout in uw gegevens in de BRP of in die van de minderjarige kinderen over wie u gezag heeft? Dan kunt u verzoeken dit te corrigeren.

 • Wijzigen persoonsgegevens BRP

  In de Basisregistratie Personen (BRP) staan de gegevens van alle inwoners van Nederland. Dit zijn gegevens zoals uw naam, adres, burgerservicenummer, burgerlijke staat en geboortedatum. Wilt u uw gegevens in de BRP of die van de minderjarige kinderen over wie u gezag heeft wijzigen? Dan kunt u dit bij de gemeente aanvragen.

 • Geheimhouding persoonsgegevens

  Loket U kunt geheimhouding van uw persoonsgegevens aanvragen. Dit geldt dan voor alle persoonsgegevens in de basisregistratie personen (BRP). Deze beperking kan bijvoorbeeld nodig zijn als u in een Blijf-van-mijn-lijfhuis verblijft. U kunt dit eventueel later via de knop 'Online aanvragen via DigiD' weer intrekken.

 • Legalisatie handtekening

  Handtekening Legalisatie handtekening is een verklaring van echtheid van de handtekening. Hiervoor moet u persoonlijk langskomen.

 • Nederlandse nationaliteit

  Nederlandse vlag U wilt een aanvraag doen voor de Nederlandse nationaliteit. Wat kunt u doen?

 • Verklaring onder ede of belofte

  Vergunningen en bewijzen Wanneer u geen officiële brondocumenten kunt leveren, kunt u bij de gemeente een verklaring onder ede of belofte afleggen.