Veelgestelde vragen

Hier vindt u een aantal veelgestelde vragen over trouwen in Gouda. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact met ons op via gemeente@gouda.nl of via het telefoonnummer 14 0182. Wij helpen u graag!

Trouwfoto bruidspaar markt

Kan ik een optie nemen op een huwelijkstijd/datum?

Ja, dat kan. De optie blijft één maand geldig. Een optie nemen is niet mogelijk bij een kosteloos huwelijk op maandagochtend.

Mag ik parkeren op de Markt?

Ja dat kan. U kunt maximaal 10 parkeerontheffingen aanvragen. De parkeerkaarten zijn alleen geldig op de tijd van uw huwelijk. Tijdens marktdagen en andere evenementen is parkeren op de Markt niet mogelijk en kunnen wij ook geen parkeerontheffingen afgeven.

Is de trouwzaal van het Stadhuis toegankelijk voor mensen in een rolstoel?

Jazeker. In het Stadhuis kunt u gebruik maken van de lift. Wilt u de lift gebruiken, geeft u dit dan een week voor het huwelijk door bij de TeKa-groep via telefoonnummer: 088-0001505.

Wat kost het om in Gouda te trouwen?

Er zijn diverse trouwlocaties in Gouda mogelijk. Kijkt u voor de prijzen op deze website bij de locatie van uw keuze.

Hoe moet ik de kosten voor huwelijk betalen?

U ontvangt hiervoor een rekening. Als u de melding persoonlijk aan de balie van onze afdeling Services doet, kunt u ook met PIN betalen.

Hoeveel getuigen moeten bij het huwelijk aanwezig zijn?

Bij uw huwelijk moeten minimaal twee en mogen maximaal vier meerderjarige getuigen aanwezig zijn. Meer dan vier getuigen is niet toegestaan.

Fotografie bruidspaar: Ton Bennemeer/Fejagrafie.