Trouwlocatie naar eigen keuze

In Gouda mag u zelf kiezen waar u wilt trouwen. Elk gebouw kan voor een huwelijkssluiting in aanmerking komen. Er gelden wel enkele voorwaarden als u zelf een gebouw kiest. Zo is huwelijksvoltrekking in een woonhuis bijvoorbeeld niet toegestaan.

Voor het aanvragen van een trouwlocatie downloadt u het aanvraagformulier 'eenmalige aanwijzing huwelijks/partnerschapslocatie' en levert u dit in bij de gemeente.

Wilt u als eigenaar/beheerder van een pand uw locatie laten aanwijzen als vaste huwelijkslocatie? Dan gebruikt u het formulier 'aanwijzing vaste huwelijkslocatie'. Aan het aanwijzen van een vaste of eenmalige locatie zijn kosten verbonden.

Kosten

Het tarief bedraagt €175,- voor het in behandeling nemen van een verzoek tot aanwijzing van een eenmalige locatie als 'huis der gemeente'. Deze kosten komen bovenop het bedrag dat u betaalt  voor een ceremonie op een locatie naar keuze.

Het tarief bedraagt €275,- voor het in behandeling nemen van een verzoek (door een eigenaar/beheerder van een pand) tot aanwijzing van een vaste locatie als 'huis der gemeente'.