Kosten huwelijk/geregistreerd partnerschap

Op deze pagina vindt u meer informatie over de kosten voor een huwelijk of een geregistreerd partnerschap.

Vanwege het coronavirus hebben wij een tijdelijke, aangepaste dienstverlening. Dit geldt ook voor huwelijken. Bekijk de aangepaste dienstverlening.

Ceremonie op locatie

Locatie naar keuze: € 261,50
Toeslag voor een huwelijk of partnerschapsregistratie op een feestdag: € 160,75

Let op: naast de bovengenoemde kosten betaalt u kosten voor het gebruik van de locatie. Neem hiervoor contact op met de betreffende locatie.

In bijzondere omstandigheden kan een huwelijk of partnerschapsregistratie in een zogenaamd ‘bijzonder huis’ voltrokken worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ziekenhuis. Hiervoor betaalt u: 
€ 143,-

Ceremonie in het Huis van de Stad

Trouwkamer: € 261,50
Raadzaal: € 412,85

Gratis ceremonie in het Huis van de Stad

Als u heeft gekozen voor de gratis ceremonie dan is uw huwelijk of partnerschapsregistratie uiteraard gratis. U betaalt wel voor eventuele uittreksels, akten en (indien gewenst) een trouwboekje.

Overige kosten

Wilt u als aandenken een trouw- of partnerschapsboekje? Bekijk de kosten hiervan op deze pagina.
Wilt u zelf bepalen wie uw huwelijk of partnerschapsregistratie voltrekt? Dat is mogelijk! Bekijk de voorwaarden en kosten op deze pagina.

Betaalopties

Als u de melding voorgenomen huwelijk of partnerschap aan de balie komt inleveren, kunt u kiezen voor betalen per pin. In alle andere gevallen krijgt u van de BSGR een factuur toegestuurd. 

Wijzigingen in de kosten

U betaalt het tarief dat op het moment van betalen van toepassing is, ook al heeft u in het vorige jaar de reservering gedaan. De tarieven worden elk jaar op 1 januari aangepast.

Annuleren

Er zijn kosten verbonden aan het annuleren van een huwelijk of partnerschapsregistratie. Dit geldt alleen als de annulering binnen 14 dagen voor de datum voor het huwelijk of geregistreerd partnerschap wordt gedaan. Geef de annulering schriftelijk of per e-mail aan ons door. De kosten zijn als volgt:

  • Bij een annulering binnen 14 dagen voor de huwelijks- of partnerschapsdatum: € 114,30
  • Bij een annulering binnen 14 dagen voor de huwelijks- of partnerschapsdatum van een gratis huwelijk of partnerschapsregistratie: € 57,20

Meer weten?

Bekijk voor meer informatie het 'stappenplan huwelijk of geregistreerd partnerschap'.