De Goudse trouwambtenaren

Een ambtenaar van de burgerlijke stand sluit een huwelijk of registreert een partnerschap. In Gouda zijn er zes ambtenaren van de burgerlijke stand die speciaal zijn aangesteld om huwelijken of partnerschappen te sluiten. Op deze pagina stellen deze trouwambtenaren zich graag aan u voor!

Kiest u voor een ceremonie op locatie of een betaalde ceremonie in het Huis van Stad, dan kunt u zelf kiezen welke trouwambtenaar de ceremonie voor u en uw partner mag uitvoeren. Ook kunt u een afspraak met de trouwambtenaar maken voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreekt u uw persoonlijke wensen.

Is de trouwambtenaar van uw keuze niet beschikbaar, dan verzorgt een andere ambtenaar van de burgerlijke stand uw ceremonie. Bij een gratis ceremonie krijgt u een ambtenaar van de burgerlijke stand toegewezen. Het is dan niet mogelijk om zelf een keuze te maken of uw voorkeur uit te spreken. 

Wilt u de ceremonie laten voltrekken door een familielid, vriend(in) of een ambtenaar van de burgerlijke stand uit een andere gemeente? Dat kan! Houd hierbij wel rekening met de voorwaarden en de extra kosten. Bekijk welke stappen u moet volgen.

”Gevoel voor traditie en historie”

Margreet Rap (1949) heeft 3 dochters en 5 kleinkinderen. Zij verloor haar man in april 2012. Mooie herinneringen bewaart zij aan 42 liefdevolle en gelukkige jaren met haar echtgenoot. Met haar kennis van de historie van Gouda hoopt zij spoedig rondleidingen te gaan geven. Haar overige vrije tijd brengt zij graag buiten door, waar zij samen met haar teckel volop geniet van de prachtige natuur in het Groene Hart.

Door haar oprechte belangstelling voor het aanstaande bruidspaar ontstaat er tijdens het voorgesprek veelal een bijzondere band. De openheid over en weer zorgt ervoor dat alle items besproken worden, welke zo belangrijk zijn om de huwelijksceremonie optimaal te laten verlopen.

”Origineel....Spiritueel.....Humoristisch...”

Hans Slooter (1966) is historicus en werkt als freelancer voor diverse instellingen en bedrijven. Tevens maakt hij programma’s en is hij redacteur bij Gouwestad Radio. Eén van zijn grote hobby’s is het verzamelen van grammofoonplaten. Zijn specialisatie ligt, naast pop-, jazz- en klassieke muziek, op het vlak van cabaret-lp’s. In het verleden was Hans Provinciaal Statenlid en bestuurslid bij de Stichting Joods Metaheerhuis die verantwoordelijk is voor de plaatsing van de zogenaamde Stolpersteine, kleine monumentjes ter nagedachtenis aan de Joodse slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog.
 
Voor Hans Slooter is een huwelijksvoltrekking bijna een vorm van theater waarbij ernst en humor elkaar raken. Hij staat daarbij open voor alle suggesties van het paar. Hans Slooter heeft een unieke, vrije benadering van de huwelijksvoltrekking.

"Persoonlijk en ongedwongen, ook in het Frans, Spaans, Portugees, Duits en Engels"

Marja heeft een lange loopbaan in het toerisme achter de rug in Europa. Als reisleidster  was ze gestationeerd op de vakantiebestemmingen om er voor te zorgen dat de toeristen zonder problemen konden genieten van hun vakantie. Lange tijd is ze als inkoopster van accommodaties werkzaam geweest  in verschillende landen in Europa. Door de verblijven in deze landen, spreekt ze vloeiend Frans, Spaans, Portugees, Engels en Duits, eventueel  ook wel een beetje Italiaans. Nu is ze ook werkzaam bij een Alarm Centrale, waar hulp geboden wordt aan mensen die stranden met hun auto in binnen- en buitenland. Daar past ze haar talen nog steeds toe. Haar passies zijn haar honden. Als vrijwilligster werkt ze in het dierentehuis. Marja geniet van het theater, houdt van skiën in Frankrijk, doet aan fitness en fietst graag.

Marja van Wingerden, buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand gemeente Gouda (BABS) from Gemeente Gouda on Vimeo.

“Humoristisch met een serieuze ondertoon”

Ton Roonder (1948) heeft twee kinderen en drie geweldige kleinkinderen. Hij is 40 jaar in het onderwijs werkzaam geweest, waarvan 35 jaar als directeur van een school. Daarnaast heeft hij 15 jaar in een band gespeeld en heeft daar als drummer een prachtige tijd mee gehad. Muziek maken en beluisteren is dan ook een  hobby van hem. Daarnaast heeft het theater zijn warme belangstelling. Hij heeft in het verleden, behalve muziek gemaakt, ook amateurtoneel gespeeld. Zijn huwelijksvoltrekkingen zijn spontane voltrekkingen, waarbij zijn bühne ervaring hem goed van pas komt.

Voor Ton zijn er geen belemmerende factoren bij het sluiten van een huwelijk. Een ieder die wil trouwen is bij Ton aan het goede adres. Waar mensen van elkaar houden moet dat met een huwelijk bezegeld kunnen worden.

"Uniek, warm en waardevol"

Chris van Velde (1977) is als bestuurskundige en civiel ‘techneut’ al ruim 12 jaar werkzaam als projectleider bij diverse gemeenten. Naast zijn reguliere werk is Chris ambtenaar van de burgerlijke stand in Gouda. Inmiddels is hij zelf ook alweer 6 jaar gelukkig getrouwd. Hij is een groot liefhebber van watersport in het algemeen en surfen in het bijzonder. Hij is een empatische, creatieve, flexibele, smakelijke-verhalenverteller en een uitbundige, goedlachse persoonlijkheid die al vele bijzondere huwelijken heeft voltrokken. Deze eigenschappen zie je ook terug in zijn toespraken.

"Een onvergetelijk moment"

Twee mensen; verliefd, toekomstplannen, soms verloven en uiteindelijk trouwen (of partnerregistratie). Dat is de wens van velen...

Ik hou van de liefde, de saamhorigheid, het respect naar elkaar, samen lol maken en het idee om samen aan een gezamenlijke toekomst te werken. Hoe kun je dit beter regelen dat in een huwelijk of een geregistreerd partnerschap? Daar kan ik jullie bij van dienst zijn als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand!

Ik kom graag bij toekomstige partners of echtparen thuis om in informele sfeer jullie wensen, vragen, verwachtingen en voorkeuren door te spreken zodat jullie moment er één wordt om nooit te vergeten..

Laat vooral weten wat jullie wensen zijn, dan gaan we met elkaar om tafel om van jullie dag de mooiste in jullie leven te maken tot nu toe!

Ambtenaar andere gemeente (BABS), een familielid of een vriend

Het is ook mogelijk een ambtenaar van de burgerlijke stand van een andere gemeente (BABS), een familielid of een vriend van u, het huwelijk te laten voltrekken. Hier zijn dan wel voorwaarden en extra kosten aan verbonden.